Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

ANALITYK MEDYCZNY - kobiety

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

ANALITYK MEDYCZNY - kobiety

Postprzez purgalka środa, 17 listopada 2010, 23:27

Hej:) Od dawien dawna krąży mi po głowie wojsko... Obecnie jestem na studiach medycznych, dokładnie - analityka medyczna. Moje pytanie brzmi - czy po tym kierunku jest jakaś szansa na prace w wojsku? Szukam info w necie, nie mogę znaleźć jakiejś sensownej odpowiedzi.Wszędzie tylko lekarze, ratownicy, pielęgniarki.... Ciągle mam nadzieje, że istnieje jakaś szansa by spełnic swoje marzenie - kiedyś koleżanka będąc w szpitalu dostała propozycję od lekarza - pilnie potrzebował analityka na misję do Afganistanu. Niestety - była jeszcze za młoda...

Gdyby ktoś posiadał informacje na ten temat - byłaby niezwykle wdzięczna! Ja i całe grono przyszłych analityków.
Pozdrawiam:)
purgalka
Szeregowy
Szeregowy

Re: ANALITYK MEDYCZNY - kobiety

Postprzez nandi niedziela, 21 listopada 2010, 21:07

Szansa jest. Znam kilku wojskowych-analityków, sama pracuję jako diagnosta w szpitalu wojskowym ale na etacie cywilnym. Etatów dla wojskowych diagnostów laboratoryjnych w szpitalach jest niewiele, może kilkanaście w skali kraju, z czasem pewnie będzie ich coraz mniej. Ale wojskowi diagności pracują tez w Szpitalach Operacji Pokojowych czyli tzw SZOPach. Jeżdżą na misje zagraniczne, zwykle co pół roku, w międzyczasie rezydują w szpitalach.
Jesli myślisz o pracy w wojsku, postaraj się jeszcze w trakcie studiów odbyć służbę przygotowawczą (można w czasie wakacji)
nandi
Szeregowy
Szeregowy

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet