Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

b.narodowe - co dalej?

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

b.narodowe - co dalej?

Postprzez ktoś wtorek, 8 listopada 2011, 22:23

Witam
Studiuje bezpieczeństwo narodowe, można powiedzieć, że jest to kierunek m.in przygotowujący do pełnienia obowiązków żołnierza. Po skończeniu studiów, tzn. uzyskaniu stopnia magistra, chciałbym wstąpić do wojska. Co możecie doradzić, gdzie wtedy powinienem zacząć? NSR czy może szkoła oficerska?
Pozdrawiam
ktoś
Szeregowy
Szeregowy

Re: b.narodowe - co dalej?

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 10 listopada 2011, 19:56

Mając tytuł mgr-a próbuj na roczne studium oficerskie, po którym będziesz oficerem. Podstawowe informacje znajdziesz w studium oficerskie
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez ktoś czwartek, 10 listopada 2011, 20:58

Dziękuję za odpowiedź, jednak mam pewne wątpliwości odnośnie sprawy. Chodzi o to, że w zasadach rekrutacyjnych -http://www.wso.wroc.pl/images/rekrutacja/so_12/zasady_naboru_12_msc.pdf- na WSO jest jeden problematyczny dla mnie warunek: "W procesie rekrutacyjnym jest wymagana lub akceptowana zgodność ukończonego kierunku studiów z wybranym przez kandydata korpusem osobowym. " Wśród podanych przez WSO kierunków studiów nie ma b.narodowego. Co w takim razie? Czy aby na pewno jest szansa, że mógłbym zostać tam przyjęty?
ktoś
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 14 listopada 2011, 20:46

W mojej opinii "akceptowana" to taka, która nie jest jednoznacznie zgodna a może być zaakceptowana przez komisję rekrutacyjną. Znam osoby z różnym wykształceniem, które mają za sobą studium. najlepiej zadzwonić bezppośrednio do szkoły i zasięgnąć języka.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku