Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Co po gimanzjum?

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Co po gimanzjum?

Postprzez amek112 wtorek, 23 listopada 2010, 00:37

Witam!
Uczęszczam aktualnie do 3 klasy gimnazjum i z racji tego, ze od zawsze pasjonowałem się wojskiem - wlasnie tak widze swoja przyszlosc. Chcialbym prosic Was o pomoc, przy wyborze dalszej drogi nauczania ( nie mam bynajmniej zamiaru isc po gimanzjum na szeregowego ). Jak powinna wygladac moja droga, jesli chce osiagnac jak najwyzszy stopien wojskowy?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
amek112
Szeregowy
Szeregowy

Re: Co po gimanzjum?

Postprzez amek112 czwartek, 2 grudnia 2010, 16:34

Naprawde nikt nie jest sklonny mi pomoc ?
amek112
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Catrine12 niedziela, 5 grudnia 2010, 12:03

Najlepiej po gimnazjum wybierz się do liceum o profilu matematyczno-fizycznym + angielski.po zdaniu matury wybierz się na studia wojskowe. nauka tych przedmiotw to najlepsza inwestycja ,aby bez problemu dostac na dobre studia np. jak Cie interesuje lotnictwo to składaj papiery do liceum lotniczego w Dęblinie tam na pewno jest kładziony nacisk na te przedmioty,po ukończniu tego liceum możesz iśc na studia wojskowe do dęblina na pilota,ale musisz byc bardzo zdrowy.
Catrine12
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 28 maja 2011, 08:33

Jeśli nie interesuje Cię korpus szeregowych to z czystej kalkulacji wynika, ze następnym krokiem jest ukończenie szkoły średniej i zdobycie matury. Póxniej można się zastanowić...Zostac podoficerem czy oficerem?. Ja wybrał bym to drugie. Info na temat rekrutacji: jak zostać oficerem oraz szkoły wojskowe.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku