Witam.
Poczytałem sobie trochę i teraz poprosił bym aby ktoś odpowiedział na moje pytania. Mianowicie mam niedługo 24 lata i kończę licencjat ze Stosunków międzynarodowych, specjalizacja handel zagraniczny ale mniejsza a specjalizację. Trenuję już kilka lat sztuki walki, ostatnio dużo pływam i biegam żeby nabrać kondycji, krótko mówiąc przygotowuje się do testów do wojska. Mieszkam na terenie woj. Łódzkiego i tutaj chciał bym zaciągnąć się do jakiejś porządnej jednostki.
Wiem, że pierwszeństwo mają Ci którzy odbyli już zasadniczą służbę wojskową... ale co z tymi którzy też chcieli by spróbować swoich szans jako zawodowi wojskowi a nie byli na poborze bo zakuwali, żeby podnieść swoje kwalifikacje? Czy naprawdę jedyną drogą jaka jest to Szkółka Oficerska do której szczerze mówiąc nie ma przyjęć??
Wydaje mi się, że szanse powinny być równe i jakieś wyjście powinno być i dla tych jak i dla tych
Idę w tym tygodniu do WKU dowiedzieć się co i jak ale założyłem ten post żeby uzyskać jakieś info szybciej, bo bardzo mnie to ciekawi.
miłość to bardzo fajne uczucie jeśli ma zapach benzyny, stalową konstrukcję i pożądanie wciska w fotek ;-p