Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

CYWIL NSR a CSWSM

CYWIL NSR a CSWSM

Postprzez MIHAU wtorek, 8 listopada 2011, 21:26

Witam!,

1) Jestem cywilem bez odbycia Zasadniczej Służby Wojskowej, od grudnia planuje iść do NSR jako kierowca czy będąc w NSR mogę rozpocząć naukę w "Centrum Szkolenia Wojskowych Służb Medycznych w Łodzi" mając wykształcenie średnie bez matury ?

2)Jakie są szanse że po NSR moge dostać pracę w WP?
MIHAU
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Re: CYWIL NSR a CSWSM

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 10 listopada 2011, 19:53

To zależy od sytuacji kadrowej jednostki w której jesteś w NSR. Jeśli ma braki kadrowe to po odbyciu NSR możesz zostać powołany. Możesz także na własną rękę szukać miejsca w innych jednostkach wojskowych. Jeśli pójdziesz do szkoły podoficerskiej to prawdopodobnie zdejmą Ci przydział kryzysowy i przestaniesz być w NSR, a po skończeniu szkoły będziesz już żołnierzem zawodowym.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez MIHAU poniedziałek, 14 listopada 2011, 20:57

mam jeszcze takie pytanie czy "Centrum Szkolenia Wojskowych Służb Medycznch w Łodzi" jeszcze istnieje, czy ja jako cywil mogę zacząc naukę w takiej szkole i jaki jest tam numer telefonu ten podany na stronie nikt nie odbiera ??? prosze o pilna odpowiedź z góry Dziękuje !!!
MIHAU
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 19 listopada 2011, 01:35

O ile wiem to ma zostać zlikwidowane. Na to miejsce ma powstać Wojskowe Centrum Kształcenia Służb Medycznych w Łodzi. Proces transformacji jest realizowany, stąd głuchy telefon.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Szkoły wojskowe