Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Informatyk - praca w wojsku

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Informatyk - praca w wojsku

Postprzez michalxxx piątek, 13 lutego 2009, 11:10

Witam,

Czy orientujecie sie drodzy koledzy/kolezanki gdzie moge uzyskac konkretne informacje na temat pracy dla informatykow w WP? W WKU, ktoremu jeszcze do niedawna podlegalem urocza pani niestety nie byla w stanie nic ponad to, ze u nich nie potrzeba, powiedziec. Mialem chociaz nadzieje, ze dostane telefon do kogos obytego, ale niestety kobieta nie byla w stanie na zadne pytanie odpowiedziec, nie wiem, nie znam- pelna kompetencja ;-). "Skoro jest pan informatykiem to niech szuka w tym internecie".

pozdrawiam
michalxxx
Szeregowy
Szeregowy

Re: wojsko + IT

Postprzez www.wojskowe.info wtorek, 17 lutego 2009, 08:21

Skoro w WKU nie potrafią wskazać konkretnych ofert pracy dla informatyków w wojsku tzn. że albo siedzą tam osoby niekompetentne lub takiej pracy w rejonie odpowiedzialności danej WKU nie ma. Osobiście spotkałem się z kilkoma jednostkami, które chętnie zatrudnią informatyków lub specjalistów z szeroko pojętej IT. Najbardziej intratne oferty można spotkać w jednostkach wielonarodowych. Sprawdź stronę JFTC Bydgoszcz w zakładce "job vacances". Pensje rzędu tysięcy USD. W jednostkach polskich uposażenie szału nie robi...lepiej zatrudnić się w jakiejś firmie.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Re: wojsko + IT

Postprzez michalxxx wtorek, 17 lutego 2009, 17:57

raczej niekompetencja bo powiedziala, ze nie ma, ale w sensie u nich w WKU;), dzieki, poszukam stron konkretnych miast, przejrze strone monu, moze tam cos znajde
michalxxx
Szeregowy
Szeregowy

informatyka a praca w wojsku

Postprzez cxv piątek, 8 maja 2009, 21:54

Witam,
piszę z zapytaniem dotyczącym zapotrzebowania armii w ludzi którzy skończyli studia informatyczne, czy znajdzie się w wojsku miejsce dla inżyniera informatyka? Następne pytanie: co lepiej się opłaca: mgr w cywilu czy szkoła oficerska/podoficerska (oczywiście z uzyskanym inżynierem)? Z góry dzięki za odpowiedź na te pytania, pozdrawiam.
cxv
Szeregowy
Szeregowy

Re: informatyka a praca w wojsku

Postprzez Solvirser wtorek, 12 maja 2009, 17:19

Cywil informatyk w wojsku dostaje głodową pensję a więc około 1200 zł ja pracuję jako administrator sieci i otrzymuję na łapkę 1700 zł, więc nie pchaj się na cywila informatyka lecz na żołnierza zawodowego chociaż mało jest etatów na informatyków w mundurze.
Solvirser
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez emppu niedziela, 5 lipca 2009, 19:37

A czy sa pelne etaty czy np mozna pracowac na pol etatu? Tez jestem inzynierem inf i mam stopien kapral podchorazy - Centrum Szkolenia Lacznosni i Informatyki w Zegrzu. Ogolnie to chce prowadzic swoja dzialalnosc artystyczna i myslem o poletacie na wszelki wypadek.
emppu
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez gromowiec poniedziałek, 13 lipca 2009, 20:19

odradzam pracy jako informatyk... w Wawie znajdziesz dużo lepszą i bardziej lukreatywną robotę...
gromowiec
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez mortis piątek, 2 kwietnia 2010, 20:07

Witam, nie zakładając nowego tematu chciałbym zapytać o podobną sprawę.
Gdzie może trafić absolwent WATu (cybernetyk)?
mortis
Szeregowy
Szeregowy

specjalista IT w polskim wojsku

Postprzez jakubbar piątek, 16 kwietnia 2010, 15:00

Witam wszystkich,

Jako patriota zastanawialem sie czy wojsko potrzebuje specjalistow IT, obecnie pracuje w jednej z najwiekszych firm antywirusowych na swiecie, wladam 2 jezykami obcymi i mam doswiadczenie specjalistyczne okolo 10 lat. Moimi klientami byly takie firmy jak bbc, metropolitan police, us army. od 7 lat nie mieszkam w Polsce. Zastanawiam sie czy sa oferty dla takich ludzi jak ja. Nie chcialbym ujawniac zbyt wielu szczegolow o sobie na forum publicznym ale chetnie to zrobie w rozmowie z kims kto bedzie zainteresowany. Jesli macie mojego maila to wiecie jak mnie zlapac.

Pozdrawiam.
jakubbar
Szeregowy
Szeregowy

Re: specjalista IT w polskim wojsku

Postprzez www.wojskowe.info niedziela, 18 kwietnia 2010, 08:36

Niestety, obawiam się, że nawet z Twoimi kwalifikacjami, musiałbyś skończyć szkołę oficerską, aby móc pracować jako żołnierz zawodowy.
Jako cywil po prostu nie zarobisz tyle, ile w innych firmach.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku