Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Matura

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Re: Matura

Postprzez Diego niedziela, 27 listopada 2011, 14:30

Każdy żołnierz NSR otrzymuje wynagrodzenie za szkolenia oraz, roczne ćwiczenia i jak wspomniałeś za wyposażenie i dojazdy.
Diego
Sierżant
Sierżant

Postprzez ochotnik95 niedziela, 27 listopada 2011, 17:54

Diego. Być może źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, czy będę miał szansę na zdanie matury w wojsku. Mając maturę mogę zdziałać znacznie więcej. Oczywiście marzeniem jest wyjazd na misję pokojową :)
ochotnik95
Kapral
Kapral

Postprzez Diego niedziela, 27 listopada 2011, 18:15

Wojsko to nie OKE xD Wojsko nie zapewni ci możliwości napisania matury. A ile lat temu powinieneś zdać maturę ?
Diego
Sierżant
Sierżant

Postprzez Diego niedziela, 27 listopada 2011, 21:19

Jeśli maturę zdawałeś w przeciągu 3 ostatnich lat to w przyszłym roku złóż do swojej macierzystej szkoły średniej deklarację maturalną i napisz maturę w przyszłym roku ( bo chyba w tym roku już jest za późno) Każdy ma czas w ciągu czterech albo pięciu lat napisać poprawkę matury z której nie uzyskało się 30%. Wystarczy złożyć deklarację do 30 września. ( czyli możesz maturę pisać 4- 5 razy). Jeżeli ten okres jest dłuższy niż 4/5 lat to musisz iść do liceum dla dorosłych i próbować zdać maturę jeszcze raz.

A nie wiem czy wiesz ale misja w Afganistanie trwa do 2014 roku więc nie masz szans się załapać raczej :|

Mam nadzieję, że pomogłem ;)
Diego
Sierżant
Sierżant

Postprzez ochotnik95 niedziela, 27 listopada 2011, 22:52

Panowie. Pozwolę sobie zaproponować abyśmy podyskutowali na ten temat w prywatnej rozmowie na przykład na Gadu-Gadu ponieważ krępuje mnie myśl że zajmuję większość uwagi na forum (takie mam wrażenie) uprzejmie proszę abyście podali mi swoje numery na moją pocztę : Redbull1995@tlen.pl. Jeżeli mają panowie wątpliwości co do mojego pomysłu proszę mówić a dla większego bezpieczeństwa zalecam utworzenie nowych kąt na GG specjalnie do naszej konferencji. Pozostałych zainteresowanych tematem prosiłbym o opisywanie swoich problemów ponieważ temat nie uznałem za zamknięty. Dziękuję.
ochotnik95
Kapral
Kapral

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 28 listopada 2011, 17:38

Żołnierz NSR też otrzymuje wynagrodzenie uzależnione od ilości dni jakie spędzi w jednostce na ćwiczeniach czy akcjach kryzysowych. Przykład: jeśli będziesz 30 dni na ćwiczeniach i masz stanowisko kaprala, to dostaniesz takie wynagrodzenie jak żołnierz zawodowy na stanowisko kaprala.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Poprzednia strona

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku