Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Politechnika - automatyka i robotyka - praca w wojsku

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Postprzez sznajder wtorek, 18 stycznia 2011, 11:47

Witam. Jestem studentem pierwszego roku na Politechnice Wrocławskiej. Kierunek Automatyka i robotyka na wydziale elektronicznym. Zastanawiam się nad zmianą studiów, ponieważ te na których jestem w ogóle mnie nie pociągają. Myślałem nad pójściem do szkoły podoficerskiej, ale dzisiaj dowiedziałem się że została ona zamknięta w styczniu bieżącego roku. Nie chcę iść na studia wojskowe ale też nie chciałbym zaczynać kariery w wojsku od stopnia szeregowca. Czy znacie jeszcze jakąś szkołę, która by spełniała moje kryteria? Zależało by mi żeby szkoła znajdowała się we Wrocławiu. Boję się, że gdybym chciał pójśc do wyższej szkoły wojsk lądowych to by mnie nie przyjęli a jeśli nawet to bym się tam nie utrzymał. Co radzicie?
sznajder
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Catrine12 środa, 19 stycznia 2011, 00:59

proponuję służbę przygotowawczą dla studentów w okresie letnim do korpusu podoficerów.radzę nie rezygnowac ze studiów technicznych. w przyszłości moga się przydac np. w wojsku.słyszałąm od pewnego zołnierza na studiach wojskowych we Wrocławiu nie jest ciężko trzeba tylko dużo biegac ,ale dostac sie to może byc trudno.
Catrine12
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku