Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Karalność - żołnierz zawodowy

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Re: Praca w Wojsku a warunkowe umorzenie sprawy

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 28 czerwca 2010, 06:47

paulita3 napisał(a):Czy osoba wobec, której zastosowano warunkowe umorzenie sprawy może starać się o przyjęcie do pracy w Wojsku Polskim? Sprawę umorzono za drobne przestępsto zaliczne do przestępstwa gospodarczego, a osoba nie była nigdy wcześniej karana za żadne wykroczenia.

Skoro sprawę umorzono, to nie zostałaś ukarana - nie ma Cię więc w rejestrze karanych. W związku z tym nie ma przeszkody do ubiegania się o pracę w wojsku.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

KARANY?

Postprzez GUMIS80 wtorek, 27 lipca 2010, 09:25

karany?? :( Witam chce sie dostac do pracy w wojsku ale mam jakis wyrok sądowy za lowienie ryb bez karty z art.27a ust.1 pkt 1i3 Ustawy z dnia 18 kwietnia 1985r o rybactwie sródladowym kk wymierza mu kare grzywny 600 zl +100.
Prosze was aby ktos mi napisal czy mam jakiesz szanse dostanie sie do Armi :( - nie mam zadnych zawiasów ani godzin tylko jakis beznadziejny mandat za który naprawde nie powinienemzaplacic ,ale do juz inna sprawa. pozdrawiam
GUMIS80
Szeregowy
Szeregowy

wyrok za nieumyslne potracenie pieszego

Postprzez mistrzu41 niedziela, 22 sierpnia 2010, 15:17

Witam ma pytanko posiadam wyrok za nieumyslne potracenie pieszego na parkingu dostalem ze postepowanie karne umarza sie na okres 1 roku proby i chcialbym starac sie o prace w wojsku posiadam prawo jazdy A,B,C,CE i wiele innych uprawnien wyrok zapadl 29maja 2007 roku jakie mam szanse dostac prace w Wojsku pozdrawiam i prosze o odpowiedz
mistrzu41
Szeregowy
Szeregowy

Re: Karalność - żołnierz zawodowy

Postprzez ania2019 sobota, 11 września 2010, 16:27

Witam! A ja mam takie pytanie,gdyż nie znalazłam odpowiedzi na nie. Będąc nastolatką dostałam kuratora było to jakieś 7-8 lat temu czy mam szansę dostać się do wojska,czy mimo zatarcia wyroku,będę figurowała w bazie?
Dziękuję z góry za odpowiedź
ania2019
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Piskiper niedziela, 12 grudnia 2010, 19:57

Witam !- mam pytanie bylem zolnierzem nadterminowym, bylem na misji w syrii, mam stopien starszy kapral, niestety troche zycie mi sie skomplikowalo i zaliczylem pobyt w wiezieniu z art.280 czy jest jakas szansa na powrot do pracy w wojsku ?
Piskiper
Szeregowy
Szeregowy

KARALNOSC A SLUZBA!Potrzebuje kilku odpowiedzi,prosze.

Postprzez Magik7891 poniedziałek, 31 stycznia 2011, 17:56

Mam 24 lata i od wielu lat chcialem zostac zawodowym zolnierzem jednak na przeszkodzie stanela mi-jak ja to nazywam-trudna sytuacja zyciowa ktora zmusila mnie do wyjechania ponad granice prawa.Nie bylo to nic szczegolnego,ale kara niestety byla dosc surowa-6 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata.Na uwage zasluguje fakt,ze dzialo sie to gdy mialem 19 lat,tak wiec kara ta juz uplynela,ale nie jestem pewny czy zostala wymazana z KRK.W tej chwili pracuje,regularnie uprawiam sporty,plynnie posluguje sie j.angielskim i mam zdana mature z j.polskiego, j.rosyjskiego, geografii i historii ,z czego ostatnie dwa zaliczone na poziomach rozrzerzonych.Moje pytanie brzmi-Czy wszystkie te czynniki kwalifikuja mnie do tego abym mogl zostac zawodowym zolnierzem?Czy moja przeszlosc moze mi w tym przeszkodzic?Dzieki wielkie za jakiekolwiek odpowiedzi
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 stycznia 2011, 21:51 przez Magik7891, łącznie edytowano 1 raz
Magik7891
Szeregowy
Szeregowy

Re: Potrzebuje kilku odpowiedzi,prosze.

Postprzez tomivw poniedziałek, 31 stycznia 2011, 18:52

no kolego możesz miec problem bo skoro wymagają nieposzlakowaną opinie to Cie dyskwalifikuje..wykroczenie ujdzie ale przestepstwo nie...pozdr chyba ze plecy to wszystko załatwisz:)
tomivw
Szeregowy
Szeregowy

Re: Potrzebuje kilku odpowiedzi,prosze.

Postprzez Magik7891 poniedziałek, 31 stycznia 2011, 19:23

Sluszna uwaga,ale z tego co mi wiadomo nawet taki wyrok ulega tzw. zatarciu co powoduje,ze we wszelkiego rodzaju dokumentach moge deklarowac sie jako osoba niekaralna.Tyle tylko,ze w 100 procentach nie jestem pewny po jakim czasie to nastepuje i czy w przypadku wojska jest to rowniez akceptowane...
Magik7891
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Magik7891 wtorek, 1 lutego 2011, 16:58

Mam 24 lata i od wielu lat chcialem zostac zawodowym zolnierzem jednak na przeszkodzie stanela mi-jak ja to nazywam-trudna sytuacja zyciowa ktora zmusila mnie do wyjechania ponad granice prawa.Nie bylo to nic szczegolnego,ale kara niestety byla dosc surowa-6 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata.Na uwage zasluguje fakt,ze dzialo sie to gdy mialem 19 lat,tak wiec kara ta juz uplynela,ale nie jestem pewny czy zostala wymazana z KRK.W tej chwili pracuje,regularnie uprawiam sporty,plynnie posluguje sie j.angielskim i mam zdana mature z j.polskiego, j.rosyjskiego, geografii i historii ,z czego ostatnie dwa zaliczone na poziomach rozrzerzonych.Moje pytanie brzmi-Czy wszystkie te czynniki kwalifikuja mnie do tego abym mogl zostac zawodowym zolnierzem?Czy moja przeszlosc moze mi w tym przeszkodzic?Dzieki wielkie za jakiekolwiek odpowiedzi
Magik7891
Szeregowy
Szeregowy

Re: KARALNOSC A SLUZBA!Potrzebuje kilku odpowiedzi,prosze.

Postprzez Magik7891 czwartek, 3 lutego 2011, 22:51

Panowie,prosze... i Panie rowniez... jakies dodatkowe informacje?
Magik7891
Szeregowy
Szeregowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Praca w Wojsku Polskim