Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Praktyki lub staż w wojsku

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Praktyki lub staż w wojsku

Postprzez smirglow środa, 15 lipca 2009, 10:16

Hejka, raczej nie liczę na odpowiedź, ale być może ktoŚ tu zajrzy i mi pomoże.
Mianowicie , do kogo, gdzie powinnam się kierować w celu odbycia praktyki lub staŻu w instytucji wojskowej. Wcześniej myślałam , że będzie to prostsze, ale od znajomego się dowiedziałam, że raczej nie ma szans .Ktoś może coś doradzić? Mam iść poprostu do WKU ?Będę wdzięczna za podpowiedzi.
smirglow
Szeregowy
Szeregowy

Re: Praktyki lub Staż

Postprzez witchaa sobota, 18 lipca 2009, 13:39

sama chcialabym sie dowiedziec tego, skonczylam pam w szczecinie, jestem po lekarskim, termin sie zbliza do zlozenia papierow w izbach i nie wiem co dalej... slyszalam rozne opinie na temat wojska i pracy lekarza w wojsku, chce robic medycyne ratunkowa, ale chce miec pewnosc,ze bede spedzala tez na SORze troche czasu a nie tylko na poligonie i w jednostce...
czy ktos cos wie na ten temat? a moze Ty sie orientujesz co i jak? bo opinie lekarzy sa takie,ze czlowiek sie cofa niestety...
witchaa
Szeregowy
Szeregowy

Re: Praktyki lub staż w wojsku

Postprzez green_girl czwartek, 11 listopada 2010, 23:37

Witam, chciałabym odświeżyć temat, ponieważ mam to samo pytanie. Może koś będzie w stanie udzielić jakikolwiek informacji na ten temat. Pozdrawiam.
:-)
green_girl
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez uzi12343 środa, 17 listopada 2010, 16:21

witam moj kumpel byl na stazu w jednostce on napisal wniosek o przyjecie go na stazi wyslal do jednostki a najlepiej jak pojdziesz do jednostki do kancelarii personalnej i tam sie spytaj ale nie wiem czy sa jeszcze fundusze na staze bo u mnie w miescie to juz nie ma kasy w urzedzie pracy i nie wysylaja juz w tym roku
uzi12343
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez BOŻENA_77 środa, 23 lutego 2011, 22:43

Ja chciałabym sie dowiedzieć coś na temat praktyk w wojsku na które wysyła uczelnia , jesli ktos cos wie na ten temat to bardzo proszę o odpowiedz ......... dziękuje .....
BOŻENA_77
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info środa, 25 maja 2011, 15:48

O możliwości odbycia stażu w jednostce lub instytucji wojskowej decyduje jej dowódca(szef). Każdy dowódca ma wyznaczone godziny urzędowania, w których można się spotkać. Wniosek do dowódcy w takiej sprawie będzie sprawą oczywista, nawet jeśli udamy się na bezpośrednią rozmowę. Dostarczy on szczegółowych informacji na temat stażu, które można wykorzystać w trybie administracyjnym. Wszystko zależy od kasy na staż i dobrej woli dowódcy. Info na pewno udzielą kadry jednostek. Należałoby szukać w jednostkach zatrudniających pracowników cywilnych.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Praca w Wojsku Polskim