Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

i co teraz?

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

i co teraz?

Postprzez Kadet wtorek, 22 listopada 2011, 12:13

Mój problem wygląda tak ze w lutym kończę studia inż na specjalności logistyka, wcześniej ukończyłem również studium wojskowe i uzyskałem stopień mat. podchorąży oraz uzyskałem świadectwo ukończenia studium. Jakie są moje możliwości w kierunku pracy w wojsku? Wykluczam możliwość dostania się do WSWL we Wrocławiu ponieważ w tym roku nie prowadzą rekrutacji na moją specjalność. Po wizycie w WKU dowiedziałem się ze etatów na podoficerów nie ma tylko dla szeregowych, niestety ja mam już wbity stopień i mogę tylko pomarzyć. Wiec orientuje się ktoś jakie mam jeszcze możliwości?
Kadet
Szeregowy
Szeregowy

Re: i co teraz?

Postprzez www.wojskowe.info środa, 23 listopada 2011, 06:34

Masz już stopień podoficerski więc nie można Cię umieścić w korpusie szeregowych zawodowych. Pozostaje szukać jednostki z wolnym stanowiskiem kaprala.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez Kadet środa, 23 listopada 2011, 09:19

ale tak na prawdę kto przyjmie do jednostki kaprala po studium? z tego co sie zorientowałem wojsko woli szkolić swoich kaprali zamiast przyjmować nowych. wiiedzę która posiadam ja a która posiada kapral który awansował od najniższego storpina w wojsku nie ma co porównywać
Kadet
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 26 listopada 2011, 12:15

No niestety to bolesna prawda. Zwykle ten sam problem dotyczy tych, którzy po służbie zasadniczej dostali kaprala. Też ciężko im coś znaleźć.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez Kadet sobota, 26 listopada 2011, 12:49

Czyli możesz mi coś doradzić poza tym żebym szukał etatu dla kaprala?
Kadet
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 5 grudnia 2011, 22:18

Niestety nic. Chyba, że się w jakiś sposób przepisy zmienią. Ale na razie się nie zanosi.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku