Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Wstąpienie do Armii Polskiej.

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Wstąpienie do Armii Polskiej.

Postprzez Patryk_M piątek, 6 stycznia 2012, 08:16

Witam wszystkich!

Mam na imię Patryk i na karku siedzi mi 21 lat. Od zawsze interesuję się wojskiem. Zrezygnowałem ze szkoły, skończyłem dwie klasy technikum. Z tego że życie mi się sypie chciałbym wstąpić do Wojska, na szeregowego. Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda cała procedura, jak płacą w wojsku miesięcznie? Jaką prace wykonuje się w Wojsku? Moim zainteresowaniem jest mechanika pojazdowa - jestem w to na prawdę dobry (nie chwaląc się). Jak jest z zakwaterowaniem?
Proszę Was o opinie, może inaczej... Jak jest w Wojsku? Czy w wojsku będę miał możliwość się rozwijać? Mówię tutaj choćby o zrobieniu prawa jazdu kat "B", "C+E"? Czy w wojsku jest możliwość awansów na wyższy stopień? Jak tak, jak na to zapracować?
Ile trwa taki kontrakt?

Pozdrawiam.
Patryk_M
Szeregowy
Szeregowy

Re: Wstąpienie do Armii Polskiej.

Postprzez onyx90 piątek, 6 stycznia 2012, 11:57

witaj , radze skonczyc szkole , niekoniecznie matura i tytul technika ale zeby skończyć szkole , trzeba najpierw zapisac sie do nsr , przejść ćwiczenia rotacyjne a potem starac sie na zawodowego . ale najpierw służba przygotowawcza , ktora trwa 4 miesiace . dokładniejszych informacji udziela ci w wku do ktorego masz przydzial z tytułu twego miejsca zameldowania
onyx90
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Re: Wstąpienie do Armii Polskiej.

Postprzez Diego poniedziałek, 9 stycznia 2012, 17:02

Aby awansować na wyższe stopnie potrzebujesz mieć maturę i wyższe wykształcenie, jeśli nie to bd starszym szeregowym. I nic dalej.

tu masz zarobki
http://www.wojskowe.info/zarobki-w-wojsku/
Diego
Sierżant
Sierżant

Powrót do Praca w Wojsku Polskim