Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Wyniki z Matury

Wyniki z Matury

Postprzez BL8 niedziela, 15 stycznia 2012, 19:25

Na początku chciałem się przywitać z całą społecznością forum, gdyż jest to mój pierwszy post.
Przejdę od razu do rzeczy. Mianowicie interesuje mnie praca w wojsku w korpusie oficerów. W grę wchodzi szkoła we Wrocławiu i WAT. Bóg jednak stworzył mnie humanistą - jedyny plus tego taki, że obce języki idą mi bardzo łatwo, angielski jest u mnie na wysokim poziomie. Nie wiem jak to jest, ale od tego roku lub od przyszłego z matur z języków obcych ma być tylko jeden poziom, zrównana podstawa z wersją rozszerzoną - mogę się jednak mylić, chociaż takie wyjście byłoby dla mnie lepsze. Przedmioty ścisłe natomiast nie są moją domeną, te 30% na matematyce na pewno wyciągnę, myślę że będzie coś ok. 50%. Do rozszerzonej wersji nawet nie mam co podchodzić a inne przedmioty odpadają bo jestem z nich kompletna noga. I teraz pytanie - czy matematyka jest bardzo ważnym przedmiotem podczas rekrutacji, czy jednak angielski jest ważniejszy. Zależy mi żeby zostać żołnierzem, jestem sprawny fizycznie, ćwiczę sporty walki głownie kickboxing, chciałbym też wyjeżdżać na misję zagraniczne np. do Afganistanu. Jeśli nie uda się na oficera, to popróbuje przez NSR wślizgnąć się na zawodowego.
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. :)
BL8
Szeregowy
Szeregowy

Re: Wyniki z Matury

Postprzez Diego niedziela, 15 stycznia 2012, 22:01

Jak jesteś kiepski z maty i fizy to daruj sobie WAT lepiej próbuj do Wrocka bo tam na wstępie masz testy z języka obcego . Nigdzie nie jest łatwo ale najlepiej by było gdybyś miał maturkę z fizy :D
Diego
Sierżant
Sierżant

Powrót do Szkoły wojskowe