Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

Re: Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez olcia2977 środa, 28 stycznia 2009, 12:07

chciałabym sie dowiedzie czy wiecie coś na temat PRZESZKOLENIA WOJSKOWEGO DLA STUDENTÓW, bo słyszałam, że ponoc trwa ono miesiąc, jest organizowane w czasie wakacji i po takim przeszkoleniu ma się juz stopień kaprala, ale jakos za pieknie to wygląda
olcia2977
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Monika środa, 28 stycznia 2009, 17:55

Chciałąbym sie dowiedziec jak można sie ubiegac o posadę w wojsku jako pracownik cywilny i jakie trzeba spełniać wymagania??czekam na szybką odpowiedz i czym mozna sie starac o prace z średnim wykształceniem i jak sie studjuje zaocznie tylko inny kierunek???
Monika

Postprzez Aguś środa, 28 stycznia 2009, 23:00

przez Monika środa, 28 stycznia 2009, 17:55
Chciałąbym sie dowiedziec jak można sie ubiegac o posadę w wojsku jako pracownik cywilny i jakie trzeba spełniać wymagania??czekam na szybką odpowiedz i czym mozna sie starac o prace z średnim wykształceniem i jak sie studjuje zaocznie tylko inny kierunek???

Ja jestem magistrem administracji i też starałam się o pracę jako pracownik cywilny. Jeśli chodzi o wymagania to zależy to od tego, jakie stanowisko jest ewentualnie do obsadzenia. Jeśli np. w sekcji wychowawczej, to na pewno atutem jest prawo, jeśli "zwykła sekretarka" to atutem jest administracja. ITP. Im lepsze (wyższe, kierunkowe) wykształcenie tym większe szanse na przyjęcie.
A jeśli chcesz ubiegać się o posadę, to musisz napisać podanie o pracę do dowódcy jednostki, w której chcesz pracować, do tego CV, oświadczenie o niekaralności (twoje, niekoniecznie z urzędu). Ja dorzuciłam jeszcze kopie świadectw szkolnych i dyplomów.
Życzę Tobie, Moniko, powodzenia. Ja pracy nie dostałam, chociaż złożyłam dokumenty w 4 jednostkach :(
Aguś

Postprzez Aguś środa, 28 stycznia 2009, 23:09

Ze strony internetowej WKU:
Jeżeli chcesz zostać szeregowym zawodowy Wojsk Lądowych wystarczy, że:

• wypełnisz wniosek i złożysz go w kancelarii jednostki wojskowej lub WKU (jeżeli jesteś żołnierzem rezerwy), gdzie uzyskasz szczegółowe informacje o zasadach i przebiegu służby w korpusie szeregowych zawodowych,

• dołączysz do wniosku następujące dokumenty:

- życiorys,

- odpis skrócony aktu urodzenia,

- odpis dokumentu stwierdzającego posiadane wykształcenie (minimum ukończone gimnazjum),

- poświadczenie o niekaralności z krajowego rejestru karnego,

- kopię dowodu osobistego,

- inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje i umiejętności niezbędne na planowanym do objęcia przez żołnierza stanowisku służbowym.
Aguś

Postprzez Magda czwartek, 29 stycznia 2009, 10:17

Witam, mam 25 lat, skończyłam studia I i II stopnia na Akademii Morskiej w Szczecinie na Wydziale Nawigacyjnym. Przez dwa lata brałam udział w szkoleniu wojskowym przy Akademii Morskiej uzuskując stopień Mat. Zdałam również egzamin oficerski. Jakie mam szanse na prace w wojsku? Gdzie powinnam się zgłosić aby uzyskać informacje na ten temat. Pozdrawiam
Magda

Postprzez Adam czwartek, 29 stycznia 2009, 15:37

Witam jestem w rezerwie ale nie byłem w wojsku ale chciałbym iść do wojska na kierowce ale byłem karany,minemo juz prawie trzy lata od końca kary w zawieszeniu.Chciałbym sie dowiedzieć czuy mam jakieś szansę na dostanie sie do wojska?
Adam

Postprzez gośka czwartek, 29 stycznia 2009, 15:45

witam, mnie również interesuje praca w wojsku. Jestem studentkom Administracji na Uniwersytecie Gdańskim,obecnie czekam na obronę pracy magisterskiej.Wiem, że wojsko potrzebuje osób z wyższym wykształceniem więc czy na jakas prace mogę liczyć?
gośka

Postprzez gość czwartek, 29 stycznia 2009, 15:52

studentkom? a nie studentką?
I Ty kończysz studia...
Ludzie, ja wiem, że może internet nie sprzyja ku temu ale dbajcie chociaż trochę o to, jak piszecie. Nie kieruję tego tylko do osoby powyżej, ale do wszystkich aktywnych na forum. Tekst poprawnie napisany naprawę czyta się lepiej.
gość

Postprzez ja czwartek, 29 stycznia 2009, 15:54

Dla tych nowych co reklamy zrobiły im burze mózgu !!!
Panowie (panie) chciałem poinformować o tym, że jest już w sejmie projekt ustawy gdzie jasno jest powiedziane że będąc żołnierzem na kontrakcie nie można służyć dłużej jak 12 lat. Przypominam, że prawa emerytalne uzyskuje się mając minimum 15 lat służby. Również Wojsko nie opłaca składek do ZUS. Mieszkania może i są - ale na pewno nie w miastach. Natomiast w miastach proponują mieszkanie funkcyjne, które należy zdać po służbie (12 lat) . Resztę dopowiedzcie sobie sami.
Pozdrawiam!
ja

Postprzez gośka czwartek, 29 stycznia 2009, 16:04

to nie jest konkurs ortograficzny,każdy może sie pomylić!geniuszu1
gośka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet