Witam wszystkich,
mam 18 lat - pierwszego września rozpocznę naukę w trzeciej klasie liceum ogólnokształcącego. przede mną wybór studiów.. od paru miesięcy zastanawiam się nad wstąpieniem do armii, jednakże chciałbym iść na studia z tym związane. czytałem wypowiedzi na tym forum, że szkoła oficerska jest bardzo dobrym pomysłem. mam jednakże, parę pytań i proszę o odpowiedź, ewentualne odesłanie mnie do innych tematów (szukałem - nie znalazłem).
Jak tak naprawdę wygląda nauka w takiej szkole? zakwaterowanie jest we własnym zakresie, czy koszary? od razu się 'służy'? trudno jest takową szkołę skończyć? czy zdawanie przedmiotów typu: przysposobienie obronne, wiedza o społeczeństwie powodują, że mam większą szansę na dostanie się do szkoły oficerskiej? miałem w szkole również zajęcia z samoobrony - uwarunkowane jest to moim profilem - policyjnym, jest to jakiś plus?
Jaka jest szansa, że dostanę się do szkoły we Wrocławiu, (podaję o ile ma to jakieś znaczenie) jeżeli kiedyś miałem poważne złamanie lewej ręki (jestem praworęczny), ręka jest teraz w dobrym stanie. Będąc jeszcze noworodkiem miałem również poważną operację odźwiernika - teraz nie ma po tym śladu wszystko funkcjonuje normalnie. ogólnie oba te schorzenia nie powodują, żadnego utrudnienia w funkcjonowaniu..
pytań miałem moc.. pewnie o czymś zapomniałem, więc jeżeli coś jeszcze napiszę.
Pozdrawiam!