Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Kobieta - ochotnik

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

Kobieta - ochotnik

Postprzez kajeczka poniedziałek, 24 listopada 2008, 18:27

Witam !!!!!!

Dziś się dowiedziałam WKU , że ma być cos takiego jak Pan mi mówił.Jeśli dziewczyna będzie chciała pójść do wojska to może pójśc do WKU zgłosić jako ochotnik.Ma być w przyszłym roku.

Moim zdaniem dobrze , że takie coś będzie dla iż będzie łatwiej dostać się na studia wojskowe. :)
kajeczka
Starszy kapral
Starszy kapral

Re: Kobieta - ochotnik

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 24 listopada 2008, 20:47

Projekt nowej ustawy o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych zakłada obniżenie wymogów co do wykształcenia kandydatów. Zmiany mają nastąpić po nowym roku. Niestety nie mogę zagwarantować w jakim zakresie. Trzeba poczekać... Moim zdaniem procedury muszą zostać uproszczone ze względu na niezbyt wysokie zainteresowanie pracą w wojsku. Popularność kobiet w armii z roku na rok wzrasta, ale do poziomu USA w tym zakresie brakuje nam z 20 lat :D. Wytrwałości i powodzenia !!!
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez kajeczka poniedziałek, 24 listopada 2008, 22:10

Projekt nowej ustawy o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych zakłada obniżenie wymogów co do wykształcenia kandydatów. Zmiany mają nastąpić po nowym roku. Niestety nie mogę zagwarantować w jakim zakresie. Trzeba poczekać... Moim zdaniem procedury muszą zostać uproszczone ze względu na niezbyt wysokie zainteresowanie pracą w wojsku. Popularność kobiet w armii z roku na rok wzrasta, ale do poziomu USA w tym zakresie brakuje nam z 20 lat . Wytrwałości i powodzenia !!!

Projekt ma być w przyszłym roku więc jak już Ja pisałam.Nienienie zgadzam się z toba ze to obniżenie w cale nie... Ja na przykład ja chcem pójść na studia ale nie pojde bo trzeba zdac sprawnosc a moja kodycja jest słaba ale o tuż nie o to chodzi nie tylko o to. TO JESY BARDZO DOBRE , że bedzie mozna pójsc do WKU i zgłosci sie na ochotnika o tuż tej os obie jak mi bedzie mi łatwiej w tedy na studia ofcerskie bede wiedziała czym to tak naprawde pachnie , czym to sie wiadze i czym to się je....... !!!!!!! I w tedy naprawde sie poczuje wojsko jak jest tak napradwe łatwo powiedziec ja chcem na studia oficerskie haaaaa......... mnie to smieszy ic do woja i tam zobaczysz jaka ttam jest..............
kajeczka
Starszy kapral
Starszy kapral

Postprzez kajeczka poniedziałek, 24 listopada 2008, 22:15

Taka nie stety prawda.Znam pare dziewczyn ktore byli zwykłymi żołnierzami jak chłopy a teraz sa oficerami .I pwoiedzieli mi jedno ,Maja dobre spomnienia z wojska ale tez było przykrych ale nikt nie powiedział ze wosjku jest łatwo.
Ja napewno pójde na ochotnika z duma a to dlatego bedzie mi lepiej pojsc na studia i radze tak zrobic pozostałym nie tylko ja radze ale dziewczyny ktore byli zwykłymi żołnierzami a teraz zostali kimś i sa dumne. :):):):):)
kajeczka
Starszy kapral
Starszy kapral

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 24 listopada 2008, 23:07

Życzę powodzenia w zdobywaniu szlifów :D.L Łatwo na pewno nie jest, dlatego można być później dumnym.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez kajeczka wtorek, 25 listopada 2008, 07:41

Nikt nie pwoiedział , że wojsku jest łatwo!!!!!!!!!!!!!
kajeczka
Starszy kapral
Starszy kapral

Postprzez kajeczka czwartek, 4 grudnia 2008, 19:36

Własnie w radiu usłyszałam , że można pójśc do WKU na ochotnika tylko co ztego będzie się miało?
kajeczka
Starszy kapral
Starszy kapral

Postprzez Andzia środa, 10 grudnia 2008, 22:13

Hej tak czytam wasze wypowiedzi i sie ciesze ze tak duzo jest kobiet chętnych do wojska:)
jajestem w 2klasie liceum ale od dziecka chciałam isc do wojsta.. teraz sie zastanawiam nad studiami ... czy najpierw isc do wojska czy odrazu ruszac na studia i czy przyjma... jak wiecie cos wiecej to napiszcie:) pozdrawiam
Andzia

Postprzez goska_83 środa, 17 grudnia 2008, 19:47

ja mam takie pytanie chciała bym wstąpić do wojska , mam uko ńczone studia z socjologi. Co mam zrobić ?
goska_83
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 18 grudnia 2008, 06:29

Bez problemu możesz się ubiegać o studium oficerskie w jednej ze Szkół Oficerskich, czyli w przyszłości zostać oficerem. Pierwsze kroki i tak prowadzą do WKU, gdzie cała procedura rozpoczyna się kompletowaniem teczki dokumentów i skierowaniem na badania lekarskie. W macierzystej WKU poinformują Cię o szczegółach całej procedury.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Następna strona

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet