Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

Re: Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez agnieszka wtorek, 3 lutego 2009, 23:12

no właśnie ciężko mi znaleźć akurat te informacje. jakie są kierunki to wiem, ale chodzi mi o ich jakiś opis...
agnieszka

Postprzez zainteresowana niedziela, 8 lutego 2009, 19:50

Witam Wszystkich Gorąco!!

Znam juz z niejednego forum reakcje niektorych Panow na zainteresowane pojsciem do wojska kobiet :mrgreen: no ale nigdy do żadej dyskusji sie nie właczylam no i pisze z mysla ze ktoś mi tutaj pomoże bo ciekawosc nie pozwala mi normalnie funkcjonowac heheh :roll:
A wiec zaczne od początku......idzie mi 19 roczek,w Maju pisze mature.......no i prosze Was nie smiejcie sie ale okropnie chcialam pojsc na ochotnika....co do mojej Matury i co do zdania jej licze raczej na szczescie,wiec nie moge napisac"zdam bankowo!!"ale pominmy to ......wiem ze musialabym poswiecic temu 6 miesiecy ale naprawde zrobie to z ogromna przyjemnoscia.....!!wiem juz o biegu na 1000m o uginaniu i prostowaniu ramion w podporze o skłonach tulowia i biegu zygzakiem .....jezeli o to chodzi to wiem juz o tym:)i Prosze was BARDZO nie piszcie mi odrazu "IDZ DO WKU TAM CI WSZYTSKO POWIEDZA" bo wiem ze to nieuniknione ale chce dowiedziec sie czegos od kogos kto juz to przerabial i wie o tym znacznie wiecej...:)Ciekawi mnie jak to wszytsko sie odbywa.....co po zdaniu testu sprawnosciowego,kiedy mam sie juz do tego zabrac .....no i ta cala piekna reszta heheh....BARDZO PROSZE O POMOC.....Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi:)
zainteresowana
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez ewci@ piątek, 20 lutego 2009, 17:31

czeeść mam małe pytanko :) właśnie kończę studia magisterskie w kierunku zootechnika i chciałabym się dowiedzieć co mam zrobić, by zacząć pracować w wojsku a chciałabym wstąpić do służby, mam 24 lata pozdrawiam
ewci@
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez kari123 wtorek, 24 lutego 2009, 19:41

witam... mam 21 lat, skonczylam technikum ekonomiczne i zdalam mature i chcialabym wstapic do sluzby ale nie wiem od czego mam zaczac zeby sie dostac? prosze o pomoc
kari123
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez kari123 wtorek, 24 lutego 2009, 20:32

oczywiscie chodzi mi o przyjecie do sluzby na zawodowego:) fajnie by bylo jakby mi ktos napisal co mam zrobic krok po kroku..dzieki z gory.. :)
kari123
Szeregowy
Szeregowy

Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez Minoko czwartek, 12 marca 2009, 14:28

Jestem po studiach psychologicznych i interesuje się sztukami walki oraz systemami saoobrony (ju-jitsu i krav maga), mam tez papiery instruktorskie. Jestem zainteresowana praca w wojsku. Ciekawi mnnie, czy po studiach musiałabym iść na rok do szkoły oficerskiej do Wrocławia, czy w gre wchodzą jakieś krótsze kursy na terenie Warszawy? Dodam, iż traf chciał, że posiadam juz książeczke wojskową i kategorię A. Jakie są mnniej więcej zarobki osób po przeszkoleniu oficerskim i podczas szkoły oficerskiej?
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam
Minoko
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Minoko czwartek, 19 marca 2009, 10:50

Szanowne zainteresowane, otóż w gesto wyjasnienia, bylam dzisiaj na rozmowie w WKU i dowiedziałam się, że jedyna droga dla kobiet z tytułem mgr. to studium 12-miesięczne w szkole oficerskiej . Do końca tego miesiąca zainteresowane powinny złożyć podanie w szkole, egzaminy sa w okolicy czerwiec/lipiec. Po pozytywnym zakwalifikowaniu szkoła zapewnia wyzywienie i zakwaterowanie oraz uposazenie w wysokosci około 2000zł.
Jeśli chodzi o nabór na zawodowych żołnieży, to obecnie jest ponioć wstrzymany nabór, ponieważ jest więcej chętnych, anizeli wolnych etatów.
Zatem powodzenia!
Minoko
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez mikrus36 czwartek, 19 marca 2009, 11:38

Mam pytanie choć nie jestem kobietą :) te uposażenie to na czas szkolenia (przez 12 miesięcy) czy po tzn jak już ma się przydział do jednostki??

pzdr
mikrus36
Kapral
Kapral

Postprzez Minoko czwartek, 19 marca 2009, 15:45

To uposazenie to na czas szkoły;)
Minoko
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez olka2112 piątek, 27 marca 2009, 22:41

Jestem po licencjacie, teraz robie mgr, do wojska ide za rok, to już pewne. Jeśli któraś z was też po mgr wybiera się do wojska piszcie, moje gg 2045338 Bo wojsko dobra rzecz :D :twisted:
olka2112
Szeregowy
Szeregowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet