Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Psycholog - praca w wojsku

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Psycholog - praca w wojsku

Postprzez nenech poniedziałek, 16 lutego 2009, 19:00

Witam!
Ukończyłam studia magisterskie na kierunku psychologia oraz drugie- pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Jakie mam szanse na zatrudnienie w armii w tym charakterze. Gdzie powinnam szukac ofert pracy :?: Czy składając dokumenty w WKU, trafiaja one do jakiejś bazy i nastepuje kontakt, gdy ktoś jest potrzebny na to stanowisko :?: Czy mogę zastrzec, że jestem dyspozycyjna i mobilna i jestem w stanie pracować w każdej jednostce, do jakiej mnie przydzielą na terenie kraju.
Z góry dziękuję za odpowiedź :!:
nenech
Szeregowy
Szeregowy

Re: Psycholog- praca w wojsku

Postprzez www.wojskowe.info wtorek, 17 lutego 2009, 08:33

Najlepiej szukać ofert pracy bezpośrednio w jednostkach wojskowych. Jeśli jest wolny etat psychologa lub psychoprofilaktyka to nie powinno być problemu z podpisaniem umowy o pracę. Spróbuj też poszukać w służbie więziennictwa, gdzie jest większe zapotrzebowanie na specjalistów w tym zawodzie niż w wojsku.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez nenech wtorek, 17 lutego 2009, 09:15

Dzięki za odpowiedź. W więziennictwie problem jest jednak podobny. Strasznie trudno sie tam dostać i mało jest etatów. No cóż, spróbuje pójść do WKU, ewentualnie będę rozsyłała swoje aplikacje do konkretnych jednostek.
nenech
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez kakaso czwartek, 16 czerwca 2011, 15:12

Podbijam wątek ;) Czy jest ktoś, kto mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami jak na dzień dzisiejszy wygląda proces rekrutacyjny po studiach psychologicznych, jakie jest obecnie "zapotrzebowanie na ten fach"? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
kakaso
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 18 czerwca 2011, 18:28

W Bydgoszczy stacjonuje Centralna Grupa Działań Psychologicznych. Trzebaby popytać tam. Dużo praconików cywilnych zatrudniają wojskowe pracownie psychologiczne orzekające o zdolności psychologicznej kandydatów do służby w wojsku.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez kakaso niedziela, 19 czerwca 2011, 15:04

Dzięki wielkie!! Każda informacja jest teraz dla mnie na wagę złota ;)
kakaso
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info poniedziałek, 20 czerwca 2011, 20:04

CGDP jest jednostką stacjonującą na ul. Powstańców Warszawy 2 w Bydgoszczy w obiekcie 1 Brygady Logistycznej - tak dla ułatwienia. :)
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku