Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Co po maturze?

Wykształcenie średnie

Postprzez Maksio czwartek, 5 lutego 2009, 18:53

witam jak ma się wykształcenie średnie to od jakiego stopnia się zacznie służbę bo chce pracować jako zawodowy żołnierz pozdrawiam
Maksio

Re: Wykształcenie średnie

Postprzez namaij niedziela, 29 marca 2009, 18:51

szeregowy chyba ze masz mature to mozesz isc gdo podoficerki i kapral
namaij
Szeregowy
Szeregowy

Co po maturze?

Postprzez Ewa czwartek, 30 kwietnia 2009, 15:06

obecnie uczęszczam do II klasy liceum o profilu wojskowo-sportowym w zwiazku z tym mam kilka pytań - czy po zdaniu matury są jakieś policealne szkoły wojskowe, czy obowiązują wszystkie egzaminy sprawniściowe (po tym prafilu) i czy będzie możliwość podjęcia pracy w wojsku jako cywil
Ewa
Szeregowy
Szeregowy

praca po maturze

Postprzez kindzia20-89 piątek, 5 marca 2010, 22:32

mam na imie kinga mam skonczone 20 lat i jestem po liceum profilowanym- ksztaltowanie srodowiska ,posiadam mature. chcialabym sie dowiedziec czy mam szanse wogole skladac papiery do wku bo duZo sie tu naczytalam,ewqentualnie jaki stopien. prosze o szybka odp
kindzia20-89
Szeregowy
Szeregowy

Re: Co po maturze?

Postprzez www.wojskowe.info środa, 28 kwietnia 2010, 14:17

po maturze najlepiej byłoby pójść do szkoły wojskowej: szkoły wojskowe. Innym rozwiązaniem jest ubieganie się o pracę szeregowego zawodowego (tutaj potrzebne jest tylko skończone gimnazjum), procedura opisana jest na stronie głównej: www.wojskowe.info

Jeśli interesuje Was praca cywila w wojsku, trzeba szukać wolnego etatu na własną rękę, można pytać w WKU, ale najbardziej polecam bezpośrednio w jednostkach wojskowych. Wątek na forum: pracownik cywilny w wojsku.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Archiwum