Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Praca po magisterce

Kobieta w wojsku po studiach i ...

Postprzez alchemik niedziela, 28 grudnia 2008, 01:03

Witam,

Mam pytanie czy po studiach magisterskich na AE w poznaniu zarządzanie jakością można dostać pracę w wojsku ??? Mam 27 lat i jestem matką samotnie wychowującą syna
( czy dziecko może przeszkadzać??).
Czy mam szansę ?? Jak wogóle wygląda dalsze kształcenie itp
alchemik
Szeregowy
Szeregowy

Re: Kobieta w wojsku po studiach i ...

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 3 stycznia 2009, 22:22

Zainteresuj się studium oficerskim w SPWLąd we Wrocławiu lub WSOSP w Dęblinie. Pisałem już o tym na forum. Szczegóły znajdziesz na stronach wymienionych szkół. Studium oficerskie to roczne "przeszkolenie" dla osó posiadających tytuł zawodowy magistra. Dziecko absolutnie nie przeszkadza :D
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

pytanie o prace w wojsku

Postprzez monika1221-30 sobota, 17 stycznia 2009, 01:53

mam pytanie, ostatnio zainteresowala mnie praca w wojsku, ale nie bardzo wiem, czy selniam wymogi i jakie sa szanse na to aby zaczac pracowac w wojskowosci.
skonczylam studia na wydziale matematyczno- przyrodniczym , kierunek biologia przez 5 lat pracowalam w szkole i czy w takiej sytuacji jest szansa na otrzymanie pracy w wojsku.?????
Bardzo prosze o pomoc w tej kwestii.
Pozdrawiam
Monika
monika1221-30
Szeregowy
Szeregowy

wojsko dla kobiety po studiach

Postprzez Jenny niedziela, 1 marca 2009, 20:48

Witam serdecznie,
W przyszłym roku kończę dzienne studia magisterskie na kierunku biologia i chciałabym rozpocząć pracę w wojsku. Najchętniej widziałabym siebie w laboratorium, ale interesowałyby mnie również inne rzeczy np: szkolenia, praca w biurze. Nie interesuje mnie natomiast bieganie po poligonie:) Jakie są przede mną perspektywy? Mam już skończony kurs z PO (był prowadzony w ramach studiów dla chłopców - ale się na niego zgłosiłam). Co dalej?? Słyszałam, że muszę odbyć roczne przeszkolenie, jeśli tak to w jakiej szkole? i jaki tytuł będę po niej miała? Trochę to pogmatwane - proszę więc o wyrozumiałość;)
pozdrawiam
Jenny
Szeregowy
Szeregowy

mgr inż.

Postprzez rabbl poniedziałek, 2 marca 2009, 18:12

Witam
Posiadam wyższe wykształcenie i myślę o służbie zawodowej, ale nie mam ochoty na rok w szkółce podoficerskiej. Idąc na szeregowego mogę liczyć na na jakiś szybki awans z racji wykształcenia? Jeśli tak to po jakim czasie i do jakiego stopnia, jakie warunki dodatkowe musiałbym spełniać? Z góry dzięki za odpowiedź.
rabbl
Szeregowy
Szeregowy

Re: mgr inż.

Postprzez mikrus36 sobota, 7 marca 2009, 22:04

Witam

Nie ma takiej opcji że szybko będziesz awansował, nie wiem i tak jak idziesz na zawodowego szeregowego to i tak masz przeszkolenie i tak nie wiem ile ale pewnie 9 miesięcy a później kontrakt 5 letni, na twoim miejscu szedłbym do szkoły oficerskiej.

pzdr
mikrus36
Kapral
Kapral

Re: wojsko dla kobiety po studiach

Postprzez mikrus36 sobota, 7 marca 2009, 22:13

Witam

Jeśli idziesz do szkoły oficerskiej to i tak na 12 miesięcy i czeka cię bieganie po poligonie,szkolenie itd Idziesz na zawodowego wojskowego w twoim przypadku tylko wchodzi w grę po tej szkole co ukończyłaś i mieści się ona we Wrocławiu

5. OBRONY PRZED BRONIĄ
MASOWEGO RAŻENIA rozpoznania i likwidacji skażeń -chemia
-technologia chemiczna
-fizyka techniczna
-biologia (biochemia) - inżynieria chemiczna
i procesowa
- fizyka
- inżynieria środowiska
- farmacja
- kierunek lekarski

Jednak jeśli myślisz o pracy w biurze to tylko jako pracownik cywilny.

pzdr
mikrus36
Kapral
Kapral

Re: mgr inż.

Postprzez grzekom1 piątek, 13 marca 2009, 16:14

cześć. przepraszam że dopiero teraz ale nie mogłem wcześniej, a co do twojego pytania to powiedzieli mi że raczej nie powinno być problemu z przyjęciem mnie bo z magistram odrazu skierowali by mnie na szkółke oficerska po ktorej dostał bym stopien podporucznika po szkółce. i kazali mi zrobic magisterke. no i musisz wziaść pod uwage że ja posiadam stopien kaprala podch.
grzekom1
Szeregowy
Szeregowy

29 letni magister.. Czy jest szansa na prace w wojsku?

Postprzez kiku506 niedziela, 29 marca 2009, 17:19

Witam! Od pewnego czasu zaczalem powaznie myslec o sluzbie w wojsku lecz nie odbylem zasadniczej sluzby wojskowej ze wzgledu na pobieranie nauki w szkole wyzszej. W zeszlym roku obronilem tytul magistra na kierunku Zarzadzanie i marketing o specjalizacji: rynki miedzynarodowe i integracja europejska. Z czytanych postow na forum wiem, ze w pierwszej kolejnosci powinienem udac sie do jednostki WKU, do ktorej jestem przydzielony gdzie uzyskam podstawowe informacje, lecz zanim to zrobie chcialem zapytac Was "czy gra jest warta swieczki". Czy z moim kierunkiem mam po co tam jechac, czy zarowno wiek, jak i brak odbytej sluzby zasadniczej nie bedzie bariera. Nie chcialbym sie skompromitowac skladajac papiery w ciemno dlatego z prosba o rade zwracam sie wlasnie do Was. Z gory dziekuje za kazda informacje. Pozdrawiam!!!
kiku506
Szeregowy
Szeregowy

Praca po magisterce

Postprzez gregor środa, 3 czerwca 2009, 20:18

Witam. Mam 24 lata, jestem licencjonowanym ratownikiem medycznym, czynnym ratownikiem WOPR od 2009 roku, starszym sternikiem motorowodnym z praktyką na łodziach motorowych i skuterach wodnych, ukończyłem kurs płetwonurka. Interesuje się ratownictwem morskim. Obecnie jestem na 1 roku studiów magisterskich Bezpieczeństwo Narodowe specjalność Bezpieczeństwo Morskie Państwa na Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni. Są to studia cywilne. Nie przebyłem przeszkolenia wojskowego. Czy są jakieś szanse, aby dostać etat w wojsku na stanowisku podobnym do moich zainteresowań?
gregor
Szeregowy
Szeregowy

Następna strona

Powrót do Archiwum