Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Praca po magisterce

Re: Praca po magisterce

Postprzez happysad środa, 3 czerwca 2009, 21:37

Bez odpowiedniego wykształcenia (skończonych studiów) nie ma mowy o pracy w WP. Od 2009r. nawet rekrutacja w szkołach wojskowych (lądowych, morskich..) została ZAWIESZONA z powodu pomysłu państwa na zmniejszenie armii
happysad
Szeregowy
Szeregowy

wojsko po studiach

Postprzez korsarz222 poniedziałek, 22 czerwca 2009, 20:25

Witam,
Interesuje mnie praca w w ojsku na jakims stanowisku administracyjnym. Jakie są na to szanse? Skończone studia mają na to jakis wpływ? Na takie stanowisko przechodzi sie taka sama rekrutację jak na zołnierza?
korsarz222
Szeregowy
Szeregowy

Re: wojsko po studiach

Postprzez RALF poniedziałek, 22 czerwca 2009, 21:05

robiłes na studiach przeszkolenie wojskowe lub jestes po zasadniczej ??
RALF
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez korsarz222 wtorek, 23 czerwca 2009, 11:45

niestety nic takiego nie robiłem :( czyli co normalna rekrutacja?
korsarz222
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez RALF środa, 24 czerwca 2009, 08:32

w moim przypadku tak powiedzieli , czyli że zaczynasz od szeregowego zawodowego
RALF
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Praca w wojsku

Postprzez smirglow czwartek, 9 lipca 2009, 08:12

Witam, jestem studentką stosunków międzynarodowych,( za chwilkę V rok), piszę pracę mgr dot. udziału wojska polskiego w operacjach stabilizacyjnych na świecie , władam dwoma językami, i zaczynam nauke 3, Czy mam szanse starać sie o pracę w administracji wojskowe, lub szansę na odbycie praktyki bądź stażu w instytucji wojskowej.Bardzo proszę o poradę.
smirglow
Szeregowy
Szeregowy

Re: Praca w wojsku

Postprzez gromowiec poniedziałek, 13 lipca 2009, 20:08

Tak, masz szansę. Możesz starać się o staż lub praktykę ale

odradzam zostania w wojsku a tym bardziej zrobienia stopnia wojskowego.... Wkurza mnie fakt, że ludzie robią sobie studia zdają 9 miesięczny kurs i zostają oficerami.. . Strukturę tą wymyślili ludzie którzy nie mają pojęcia, o wojsku. Jak w 9 miesięcy można wyszkolić oficera...?? Proponuję koleżanko pójść do pracy do szkoły i uczyć naszą zdolną młodzież języków. A wojsko zostawić w spokoju... Nie wyobrażam sobie jak kobieta ma przebiec w pełnym oporządzeniu (17,5kg) 3 km i osłaniać... katastrofa....
Są bardziej damskie zawody... Wojsko jest dla facetów... Idz do Policji tam potrzebują...
gromowiec
Szeregowy
Szeregowy

Re: do gromowca

Postprzez smirglow wtorek, 14 lipca 2009, 08:24

Totalnie szowinistyczne podejście...
Ja Tobie kolego proponuję równiez pójście do szkoły i zostanie nauczycielem w-fu -i uczyć naszą zdolną młodzież biegać w pełnym oporządzeniu, jeśli to dla Ciebie takie ważne, ja jednak uważam , że nie jest to najważniejsze, choć nie wydaje mi się żebym miała być w tym gorszą od faceta, w wojsku liczy się także główka i języki , bo nie jest to instytucja pozbawiona kontaktów i wspólnych działań z innymi narodami, a wręcz przeciwnie .Napewno są potrzebni ludzie o których piszesz , bo stanowią najważniejsza część w strukturach wojskowych, ale ludzie po studiach i z językami też są w nim potrzebni.
Niemniej jednak dzięki za odpowiedź.
smirglow
Szeregowy
Szeregowy

magister w wojsku

Postprzez mateo809 wtorek, 14 lipca 2009, 10:43

skonczyłam studia magisterskie na kierunku zarządzanie i chce pracować w wojsku, czy mam jakies szanse i jakie dokumenty musze złożyć?
mateo809
Szeregowy
Szeregowy

Re: Praca w wojsku

Postprzez witchaa sobota, 18 lipca 2009, 13:41

a co powiesz o medkach w wojsku, jestem po pam szczecin, po leku, i chyba chce do wojska,ale musze wiedziec,ze na Sorze spedze wiecej niz 1 godzine tygodniowo:)
witchaa
Szeregowy
Szeregowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum