www.wojskowe.info napisał(a):
Powyższy zapis nie wyklucza kobiety jako żołnierza zawodowego. Inaczej mówiąc kobieta może zostać także szeregowym zawodowym. Procedura jest taka sama...(opisuje ją na stronie głównej krok po kroku)
Osobiście nie spotkałem się jeszcze z kobietą szeregowym zawodowym i w tym właśnie może tkwić problem. (...) Osobiście odradzałbym kobiecie służbę na takim stanowisku. Jeśli bardzo chcesz zostać żołnierzem zawodowym pomyśl o korpusie podoficerskim lub oficerskim.
Skoro odradzasz kobiecie służbę na stanowisku szeregowego zawodowego, proszę o poradę.
Od jakiegoś czasu myślę o pracy w wojsku. Uważam, że służba wojskowa daje duże możliwości rozwoju, dlatego chciałam połączyc swoje zainteresowania związane z wojskiem i geografią.
Mam wykształcenie średnie + matura. Wybieram się na licencjackie studia na kierunku geografia (UJ) Zainteresowałam się pracą w 8BLOT w Balicach. Na stronie jest wykaz wakatów w korpusie szeregowych zawodowych. Jest stanowiko (szeregowy zawodowy) adekwatne do moich zainteresowań oraz przyszłego wykształcenia - obsługa stacji i biura meteorologicznego. Czy warto ubiegac się o pracę na tym stanowisku - kobieta szeregowy zawodowy? Pewnie dowództwo i pracownicy nie są zbyt przychylni takiemu połączeniu? Czy może lepiej poczekac i np w przyszłym roku ubiegac się o przyjęcie do SPSP w Dęblinie na kierunek związany z meteorologią?
Z góry dziękuję za odpowiedź