Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

Re: Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez Piqu piątek, 17 kwietnia 2009, 18:22

Witam również mam pytanie,chciałabym w końcu zacząć pracę w wojsku ale niewiem do końca czego mogłabym się spodziewać ze swoimi uprawnieniami..mam maturę,uczę się zaocznie w szkole Ochrony osób,mienia i usług detektywistycznych,mam papiery instruktora strzelectwa sportowego ale myślę też o szkole oficerskiej,,byłabym wdzięczna za jakiekolwiek sugestie co mogę zrobić :roll:
Piqu
Szeregowy
Szeregowy

Patrycja Re: Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez patrycja czwartek, 30 kwietnia 2009, 12:08

Witam mam pytanie.Chciałbym się dostać do wojska na zawodowego, ale nie wiem co mam robić? W 2010 roku skaczę szkołę - liceum, ale obawiam się że maturę obleje :( . I chciałam się dowiedzieć czy są jakieś szkoły policealne w Elblągu związane z wojskiem? Moje gg:5237780 Patrycja
patrycja
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Monik@ wtorek, 19 maja 2009, 10:54

www.wojskowe.info napisał(a):
Powyższy zapis nie wyklucza kobiety jako żołnierza zawodowego. Inaczej mówiąc kobieta może zostać także szeregowym zawodowym. Procedura jest taka sama...(opisuje ją na stronie głównej krok po kroku)

Osobiście nie spotkałem się jeszcze z kobietą szeregowym zawodowym i w tym właśnie może tkwić problem. (...) Osobiście odradzałbym kobiecie służbę na takim stanowisku. Jeśli bardzo chcesz zostać żołnierzem zawodowym pomyśl o korpusie podoficerskim lub oficerskim.

Skoro odradzasz kobiecie służbę na stanowisku szeregowego zawodowego, proszę o poradę.

Od jakiegoś czasu myślę o pracy w wojsku. Uważam, że służba wojskowa daje duże możliwości rozwoju, dlatego chciałam połączyc swoje zainteresowania związane z wojskiem i geografią.
Mam wykształcenie średnie + matura. Wybieram się na licencjackie studia na kierunku geografia (UJ) Zainteresowałam się pracą w 8BLOT w Balicach. Na stronie jest wykaz wakatów w korpusie szeregowych zawodowych. Jest stanowiko (szeregowy zawodowy) adekwatne do moich zainteresowań oraz przyszłego wykształcenia - obsługa stacji i biura meteorologicznego. Czy warto ubiegac się o pracę na tym stanowisku - kobieta szeregowy zawodowy? Pewnie dowództwo i pracownicy nie są zbyt przychylni takiemu połączeniu? Czy może lepiej poczekac i np w przyszłym roku ubiegac się o przyjęcie do SPSP w Dęblinie na kierunek związany z meteorologią?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Monik@
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez angela wtorek, 26 maja 2009, 18:58

witam
Chcialas sie dowiedziec czy jest mozliwosc pracy w wojsku na okres wakacji? gdzie moge zaczerpnac informacji na ten temat? Dodam jeszcze ze jestem studentka 1 roku na Akademi Morskiej.
angela
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez witchaa sobota, 18 lipca 2009, 13:43

jestem po pam, lekarski, jeszcze przed stazem, co i gdzie sie dowiadywac, jakie sa mozliwosci, chce robic ratunkowa, jak to wyglada? opinie sa raczej niepochlebne, mowia,ze medycy w wojsku sie cofaja... czy ktos wie jak to jest naprawde?
witchaa
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez sandwisch22 poniedziałek, 27 lipca 2009, 02:13

Witam jestem zainteresowany pracą w wojsku,odroczenie mam do 2010roku.chce iśc na zawodowego,jestem po szkole zawodowej,czy jesli nie ma juz poboru do wojska to zostanę przyjęty?długo to trwa?proszę konkretnie napisac! czy mogę dostac mieszkanie?czy wiąza sie z tym jakieś koszty?czy to ze pojdę do wojska WP.-oddziela mnie na dlugie okresy od np.mojej kobiety??? gdzie takie mieszkania się dostaje?tak konkretnie proszę napisac z góry dziękuję.ps.od lat marzę o takim zawodzie byłem gornikiem,operatorem maszyn,logistykiem zaden mi nie pasuje taki zawod:( chce do wojska służyc i w ogole moje mrzenie!!! co mam konkretnie zrobic ,zeby tam sie dostc jakie sznse mam???
sandwisch22
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez mroczna środa, 5 sierpnia 2009, 14:53

Mam pytanie,jestem pielęgniarką...Mam 34 lata,czy mam szansę by dostać się do wojska?
mroczna
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Absolwentka środa, 5 sierpnia 2009, 16:55

Witam,

w tym roku skończyłam germanistykę i zastanawiam się, czy w wojsku znalazłaby się praca dla tłumacza.

pozdrawiam
Absolwentka
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez marrrta2506@.o2.pl środa, 12 sierpnia 2009, 17:34

Witam! Mam 22 lata i za rok otrzymam tytuł licencjata z pielęgniarstwa ogólnego a za 1,5 roku z ratownictwa medycznego. Chciałabym wstąpić do Korpusu Służb Medycznych. Czytając Wasze wiadomości widzę, że nie jest to takie proste więc proszę o jakiekolwiek inf na ten temat z góry
marrrta2506@.o2.pl
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez madamirzec sobota, 17 października 2009, 23:28

q
Ostatnio edytowano sobota, 8 stycznia 2011, 15:09 przez madamirzec, łącznie edytowano 1 raz
madamirzec
Szeregowy
Szeregowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet