Mam pytanie. Chciałabym pracować w wojsku mam skończone studia magisterskie dość dziwny kierunek "kulturoznawstwo" i teraz robię podyplomówkę z administracji nie wiem gdzie mam się zgłosić i czy to jest możliwe żebym mogła pracować w wojsku?? Bardzo prosiłabym o jakąś podpowiedź. Z góry dziękuję.
przez wrobelek266 piątek, 2 października 2009, 10:59
witam! mam pytanie! ukończyłam studia magisterskie z psychologii jak i z pielęgniarstwa!posiadam stopień kaprala! od zawsze marzyłam żeby służyć w wojsku! w tym roku starałam się o przyjecie WSO we Wrocławiu.....i powiem wam,że trzeba mieć nie lada znajomości żeby przebić taki "mur" teraz nie wiem co robić, gdzie się zgłośic jak wiem że oficerka to za wysokie progi!!!pozdrawaim
przez nescaffee27 piątek, 9 października 2009, 10:18
Czesc, mam 28lat, jestem kobieta, która chcę iść do wojsak na zawodowego żołnierza. Poważnie myślę o tym już od długiego czasu,jestem szczupłej postury, ale mam hart ducha, zdyscyplinowana i powazna!Jeśli, bedzie to czytać kobieta żółnierz prosze ,wskazać mi jakiąś podpowiedz co mam robić z góry dziękuje. Piszcie na poczte; klara@autograf.pl, pozdrawiam[/color][/size]
przez nescaffee27 piątek, 9 października 2009, 10:27
Mam 27 lat, chce iśc od wojska na zawodowego, ponoś pierwsza droga to wstawić sie w pobliskim WKU? Dziś tam się wybieram wraz z Przyjaciółka, która ma równiez takie plany. Więc na dobra sprawe nie wiem co nam tam powiedzą. Ale uwierzcie nam to nie są nasze widzi-misie! Jeśli chce ktos pogadac o tym piszcie; klara@autograf.pl
joanna13130 napisał(a):Witam,chciałabym zapytać czy warunki przyjęcia do WP są takie same dla wszystkich niezależnie od płci
Warunki przyjęcia są takie same zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn, różnica jest jedynie w stopniu trudności egzaminu sprawnościowego - dla płci pięknej normy są łagodniejsze.