przez paulina25 środa, 18 listopada 2009, 11:47
Witam,
Doskonale Cię rozumiem bo sama próbuję się tam dostać, natomiast nie jest to takie łatwe i proste jak mi się zdawało, byłam już w WKU ale tam poinformowano mnie, ze muszę dzwonić do Jednostek bądź jeździć i pytać się o przyjęcia. Dla mnie każdy mówi co innego w WKU powiedzieli, ze jako mam maturę to mogę ubiegać się jako szeregowy zawodowy i tak też bym chciała natomiast jak zaczęłam dzwonić to usłyszałam informację, że żeby zostać szeregowym zawodowym muszę mieć odbytą służbę wojskową no ale niby jak przecież jestem kobietą i nigdy nie byłam w wojsku!!!Nie wiem już kto co mówi i jaka jest prawda, czytam mnóstwo stron dotyczących przyjęć do wojska i bardzo zachęcają, piszą, że na szeregowego zawodowego wystarczy mieć ukończone gimnazjum!!! to halo gdzie tu logika???Ja mogłabym również pracować jako osoba cywilna choć na to stanowisko to w ogóle nie ma żadnego naboru, natomiast bardziej się widzę jako szeregowy zawodowy, być w ciągłym ruchu, poligony, warty, ćwiczenia, żeby dać z siebie wszystko, jestem pełna energii i wiem, ze doskonale bym się w tym odnalazł i nie boję się takiej pracy!!!Nie wiem co mam robić dalej bo wszędzie słyszę, ze nie mam szans, a przecież nie można z góry tak nikogo skreślać!!!