Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Do wojska bez matury

Do wojska bez matury

Postprzez pawel środa, 6 stycznia 2010, 14:54

Chce się dostać do wojska do jakiejkolwiek jednostki w WKU powiedzieli mi że bez matury nie mam wogóle szans a mature w najlepszym razie bede miał za 2 lata to dla mnie bardzo dlugi okres czekania co robić czy złożyć wniosek bezpośrednio do warszawy? czy już do jednostki? pomożecie? pozdrawiam.
pawel
Szeregowy
Szeregowy

Kobieta, bez matury

Postprzez błyskawica piątek, 5 lutego 2010, 21:24

mam ukonczone Liceum Ogólnokształcące językowe ale nie mam matury. :/ moim marzeniem, które bede starała sie realizować jest słuzba wojskowa. mam 19 lat jestem sprawna fizycznie chodze na siłownie biegam, mam silną psychikę.
jestem dojrzała i wiem co chce w życiu robić, wiem i bede do tego dążyć. gdzie mam się zgłosić.?? mieszkam w Kościerzynie .
z góry dziękuję za przydatne mi odpowiedzi. :)
błyskawica
Szeregowy
Szeregowy

praca po służbie zasadniczej

Postprzez tomi08 niedziela, 21 marca 2010, 10:03

Chciałem wrócić do wojska jestem po technikum bez matury,mam 32 lata.Jaką mam szansę wcielenia.
tomi08
Szeregowy
Szeregowy

Re: Do wojska bez matury

Postprzez www.wojskowe.info niedziela, 18 kwietnia 2010, 13:36

Brak matury nie jest przeszkodą do pracy w wojsku - możesz starać się o stanowisko szeregowego zawodowego. Opis kroków, jakie trzeba podjąć, znajdziesz na http://www.wojskowe.info

Ne rozumiem też, co to znaczy "złożyć wniosek bezpośrednio do Warszawy" - czyli gdzie dokładnie?

Jeżeli najbliższe Tobie WKU nie ma wolnych etatów, szukaj gdzie indziej: albo w innych Wojskowych Komendach Uzupełnień (adresy WKU), albo w innych jednostkach.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Archiwum