Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Rezerwista po TKWL obawy...

Rezerwista po TKWL obawy...

Postprzez rkota czwartek, 15 kwietnia 2010, 21:39

Witam Jestem żółnierzem rezerwy. Staram się o zawodowe wojsko. W lutym miałem TKWL w Gliwicach którą przeszedłem pozytywnie. Często jestem gościem na moim wku opole z zapytaniem o przyjecia do 10brygady logistycznej i ciagle dostaje odpowiedz ze jak będą przyjęcia to do mnie zadzwonią...kurcze juz czekam 3miesieca na wstawiennictwo i powiem szczerze ze cos nie ufam tym z wku Czy możliwe jest ze mogę sie niedoczekać wstawiennictwa? A moze mnie przydziela do innej jednostki niz 10blog albo co gorsza zaproponują mi NSR co mnie kompletnie nie interesuje. pozdrawiam.
rkota
Szeregowy
Szeregowy

Re: Rezerwista po TKWL obawy...

Postprzez uzi12343 piątek, 16 kwietnia 2010, 00:05

siema ja tez jestem zolnierzem rezerwy i powiem ci ze ja do mojego wku chodze2 razy w miesiacu i tak juz 2 rok leci i dupa nie ma nic tylko zwodza mnie ze moze moze sie cos ruszy a ja czekam i czekam i sie chyba nie doczekam :( wiec zastanow sie czy warto bo ja se powoli daje spokoj z tym calym monem
uzi12343
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez rkota piątek, 16 kwietnia 2010, 12:27

uzi12343 napisał(a):siema ja tez jestem zolnierzem rezerwy i powiem ci ze ja do mojego wku chodze2 razy w miesiacu i tak juz 2 rok leci i dupa nie ma nic tylko zwodza mnie ze moze moze sie cos ruszy a ja czekam i czekam i sie chyba nie doczekam :( wiec zastanow sie czy warto bo ja se powoli daje spokoj z tym calym monem

czekasz 2lata a miałeś już na TKWL czy jeszcze nie?
rkota
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez uzi12343 piątek, 16 kwietnia 2010, 18:14

miałem bylem już po twkl,zdałem testy sprawnościowe,psychologiczne i moja teczka została wysłana przez WKU a ja miałem tylko jechać podpisać kontrakt i na obietnicach tylko się skończyło dostałem odmowę pisemna ze sztabu w warszawie ze nie maja pieniędzy itd. wiec odwołałem się od ich decyzji ale i tak to nic nie dało,byłem nawet u prawnika po poradę ale on powiedział że oni tak sformułowali swoje uzasadnienie że nie ma się do czego przyczepić i tak se czekam aż się coś ruszy pytanie tylko czy się doczekam :(
uzi12343
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info niedziela, 18 kwietnia 2010, 08:32

Niestety, chętnych jest dużo, jeśli w Waszych jednostkach nie ma etatów, trzeba szukać w innych... To już nie te czasy, że w wojsku mógł pracować każdy, "jak leci"...
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Archiwum