Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Kobiety w wojsku - wymagania, szanse, możliwości

Re: Kobieta - Szeregowy Zawodowy

Postprzez Elwira sobota, 14 listopada 2009, 23:24

Witam,
Chcę podjąć pracę w zawodowej służbie wojskowej. Mam 21 lat - zaczęłam 3 rok studiów na kierunku Administracja bezpieczeństwa i porządku publicznego w Warszawie. Skończyłam liceum MISTRZOSTWA SPORTOWEGO W OLSZTYNIE. Mam osiągnięcia sportowe w dyscyplinie Karate Kyokushin-trenowałam prawie 10lat. Bardzo proszę o pomoc tzn. jaki stopień dostałabym w wojsku i czy w ogóle mam szanse się dostać z takim wykształceniem niepełnym... czy studia w niczym nie przeszkadzają??? czy lepiej po ukończeniu studiów startować czy mogę już teraz????

Pozdrawiam
Elwira
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez paulina25 środa, 18 listopada 2009, 18:00

Wyczytałam, że nieuregulowany stosunek do służby wojskowej dyskwalifikuje kandydata/kę. W takim razie co należy zrobić, żeby odbyć Zasadniczą Służbę Wojskową w pełnym wymiarze???Jak rozumiem bez tego nie ma szans, żeby dostać się do JW, wiem, że wystarczy mieć ukończone gimnazjum ale teraz nie ma przymusowego naboru więc jak odbyć tą ZSW :roll: ??? Bardzo proszę o jakieś wskazówki!!!

Pozdrawiam!
paulina25
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez gabrylek666 poniedziałek, 15 marca 2010, 14:18

Mam jeszcze małe pytanko :) Czy testy sprawnościowe do wojska dla kobiet różnią się od testów dla mężczyzn? Jakie są dla kobiet? Dziękuję za odpowiedź i sorki jeśli gdzieś się moję pytanie powtórzyło,ale nie przeczytałam jeszcze wszystkiego :) Pozdrawiam!
gabrylek666
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez wiolka17 poniedziałek, 22 marca 2010, 17:39

Mam 17 lat i pragnę po szkole średniej pójśc do wojska zawodowego... i co mam zrobic żeby się tam dostać?? jakie są stanowiska pracy dla dziewczyn w wojsku?? prosze o odpowiedź:D:D
wiolka17
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info wtorek, 13 kwietnia 2010, 14:12

Po szkole średniej proponuję podjąć naukę w szkole wojskowej: http://www.wojskowe.info/szkoly-wojskowe.html
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez kasiadre4 środa, 21 kwietnia 2010, 12:58

Mam 27 lat i ukończoną szkołe zawodową .Do chwili obecnej zajmowałam się domem i dziećmi.Chciałam wiedzieć czy mam szanse na dostanie się w szeregi.
kasiadre4
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info środa, 21 kwietnia 2010, 14:37

Masz szansę.
Wystarczy trochę poczytać forum...
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Postprzez Katarzyna Cz czwartek, 22 kwietnia 2010, 12:25

Mam 29 lat ukończone liceum ekonomiczne jako technik ekonomista (ekonomika i organizacja przedsiębiorstw ),mam również zdaną maturę,posiadam prawojazdy kat.B.i chciała bym pracować w wojsku .Gdzie mam się odwołać jestem z okolic Wrocławia.Pozdrawiam.
Katarzyna Cz
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 22 kwietnia 2010, 20:06

Do WKU Wrocław.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

psycholog wojskowy

Postprzez gosia poniedziałek, 24 maja 2010, 21:04

Dzień dobry
Chciałabym zostać psychologiem wojskowym. Mam 22 lata. Jestem na 3 roku psychologii, ale pracować zamierzam dopiero po ukończeniu szkoły. Chciałam zapytać czy ciężko dostać się na takie stanowisko? Czy trzeba skończyć jakąś dodatkową szkołę? Jaka jest różnica między byciem na tym stanowisku cywilem a mundurowym? Czy cywil mniej zarabia? Czy psychologowie w wojsku także muszą zaliczać wf, a jeśli tak to na czym takie zaliczenie mniej więcej polega?
gosia
Szeregowy
Szeregowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Praca w wojsku dla kobiet