Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

zatarcie skazania a informacje niejawne

zatarcie skazania a informacje niejawne

Postprzez złomek środa, 12 maja 2010, 12:50

Mam problem w 2002 roku dopuściłem się przestępstwa z art. 280§1 kk., za co zostałem skazany na karę pozbawienia wolności 2 lat w zawieszeniu na 5 lat i oddany, jako osoba młodociana pod dozór kuratora sądowego. W 2009r. nastąpiło zatarcie tego skazania. Poza tym jednym przykrym incydentem w moim życiu nie złamałem prawa ponadto skończyłem studia pedagogiczne specjalność resocjalizacja i chciałbym w tym kierunku znaleźć pracę niestety w tych instytucjach, których chciałbym pracować wymagane jest poświadczenie bezpieczeństwa osobowego dla klauzul „ zastrzeżone” i „ poufne” wiem ze dla klauzuli zastrzeżone sprawdza się jedynie oficjalne rejestry takie jak KRK, CZSW, USC problem jest przy klauzuli „poufne, „ bo tam postępowanie na wniosek pełnomocnika prowadzi ABW, która sprawdza ludka w bazach powszechnie niedostępnych ( KSIP, KCIK) i tam w tym, że tak to określę pamiętniku informacje pozostają przez okres 15 lat od daty rejestracji moje pytanie jest następujące jak wygląda w praktyce przyznanie poświadczenia bezpieczeństwa osobie wcześniej skazanej czy jest brany pod uwagę katalog przestępstw dziękuję z góry za odpowiedź.
złomek
Szeregowy
Szeregowy

Re: zatarcie skazania a informacje niejawne

Postprzez grzenio86 piątek, 18 czerwca 2010, 12:02

słuchaj sprawa wygląda następująco ja również miałem "konflikt" z prawem ale zostałem przez Prezydenta ułaskawiony, poświadczenie bezpieczeństwa mam ale wpis jest że taka sprawa miała miejsce. wracając do Ciebie jest duża szansa że otrzymasz poświadczenie ale wpis będzie.
pozdrawiam
grzenio86
grzenio86
Szeregowy
Szeregowy

Powrót do Archiwum