Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Praca w Wojsku!

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Praca w Wojsku!

Postprzez Tomekkk0 środa, 1 lutego 2012, 11:38

Witam Wszystkich. Mam 22 lata i chciałbym służyć zawodowo w wojsku. Zrobiłem już pierwsze kroki a mianowicie jestem po NSR 4 miesięcznym szkoleniu. Tylko czekam teraz na te ćwiczenia. Jestem po maturze zdanej oczywiście i studium policealnym technik informatyk. Co mam robić dalej ? Szukać samemu etatu i starać się o przyjęcie? Bo jak wiecie w WKU zbytnio nie pomagają. Co do testów sprawnościowych to w NSR mieliśmy takie same kryteria jak zawodowi i poszło mi to bardzo dobrze. Proszę o jakieś wskazówki i pozdrawiam.
Tomekkk0
Szeregowy
Szeregowy

Re: Praca w Wojsku!

Postprzez szopek.20 czwartek, 2 lutego 2012, 13:47

witam a mógłbyś opisać jak wygląda takie szkolenie NSR i jak wyglądają testy sprawnosciowe. z góry dziękuje
szopek.20
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez Tomekkk0 wtorek, 7 lutego 2012, 20:48

Siemka sorki że tak późno ale nie było Mnie. Szkolenie składa się z 2 części ogólnego i specjalistycznego. Specjalistyczny to uczysz się specjalizacji jaką dostałeś w wku i to trwa miesiąc a ogólne to ogólna wiedza o wojsku poligony regulamin przede wszystkim itd. to trwa 3 miesiące ale uwierz fajnie i szybko leci :P
Tomekkk0
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez Apollo wtorek, 7 lutego 2012, 22:33

Mam nadzieje, że znasz regulamin i wiesz, ze w wojsku mozesz posłuzyć max 12 lat i nie masz co liczyć na emeryturkę :) Nom oczywicie mozesz się ubiegać o zostanie na stałe ale to standardowo dla wybranych z plecakami generałami - dysponujesz takim? albo musisz mieś super specjalizację, których jest mało w wojsku ale jak masz taką specjalizację to i w cywilu znajdziesz łatwo pracę za 2-3 razy więkrzą kasę. A o pracy w cywilu po wojsku możesz zapomnać bo żaden pracodawca nie chce zatrudniać trepa dlatego, że trepy to nieroby.
Apollo
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez Tomekkk0 środa, 8 lutego 2012, 08:54

Hehe to mi powiedziałeś xD Na upartego to mam dwie specjalizacje. Operator stacji radiolokacyjnej i strzelec. Nie mam nikogo tak "wysoko" postawionego. Mimo to chciał bym tam pójść bo od zawsze mnie to kręciło...
Tomekkk0
Szeregowy
Szeregowy

Postprzez szopek.20 środa, 8 lutego 2012, 16:57

a jak złożyłeś dokumenty w WKU to ile czekałeś na testy sprawnościowe?? a co do tych testów to musisz zaliczyć na tyle co jest napisane w necie??
szopek.20
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez bloodwayne czwartek, 9 lutego 2012, 18:36

Apollo a ta gadka o tej pracy 12 lat nie jest na przerost? Można przecież zrobić oficerkę, po 12 latach to czereśniackich szeregowców wywalają z tego co słyszałem
bloodwayne
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Postprzez siema-80 sobota, 18 lutego 2012, 14:21

te jednostki przyjmują nie musisz czekac na wku, tylko sam jedziesz http://www.wszwlublin.wp.mil.pl/pl/87_74.html
siema-80
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Postprzez siema-80 niedziela, 19 lutego 2012, 12:21

http://torun.wku.wp.mil.pl/pl/5578.html i tutaj jest jeszcze 5 jw które prowadza nabór (patrzeć oferty pracy ►JW 1889 Lębork
►JW 5700 Międzyrzecz
►JW 4115 Gliwice
►JW 1328 Bielsko-Biała
►JW 4408 Sulechów
siema-80
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Postprzez www.wojskowe.info środa, 22 lutego 2012, 22:54

12 lat to sporo czasu. Jeśli przez ten czas nikt nie podnosi swoich kwalifikacji, to nie ma się co dziwić, że wojsko nie proponuje stanowisk podoficerskich takiej osobie. Poza tym pozostają szkoły wojskowe.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Następna strona

Powrót do Praca w Wojsku Polskim