Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Służba w korpusie starszych szeregowych a karalność.

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Służba w korpusie starszych szeregowych a karalność.

Postprzez Unknowntbg wtorek, 3 stycznia 2012, 16:13

Witam.

Mam 22 lata i jestem bardzo zainteresowany służbą zawodową w korpusie starszych szeregowych.
Jednak jakiś czas temu zbłądziłem troszkę i złapano mnie po alkoholu za kierownicą.
Nikt nie ucierpiał, mimo to sam siebie nie pochwalam.

Za wyżej wymienioną szkodliwość społeczną zostałem skazany na grzywnę i zakaz prowadzenie pojazdów mechanicznych kat.B na okres dwóch lat.

Stąd też moje pytanie czy takie przewinienie dyskwalifikuje mnie ze służby w siłach zbrojnych?
Nie będę się chwalił predyspozycjami i takimi tam gdyż jest to moja prywatna sprawa ale jeśli miałbym coś dodać jeśli chodzi o podjęcie służby to na pewno nie kieruje się motywem zarobkowym.

Chciałbym też aby odpowiedzi karcące temat jeżdżenia po alkoholu zachować dla siebie, gdyż to forum nie jest od tego a poza tym mój rachunek sumienia jest moją prywatna sprawą.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Mateusz
Unknowntbg
Szeregowy
Szeregowy

Re: Służba w korpusie starszych szeregowych a karalność.

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 5 stycznia 2012, 10:12

Jeśli kara uległa zatarciu to nie ma znaczenia. Poszukaj w necie co oznacza zatarcie kary i jaki to długo okres dla takiego rodzaju przewinienia jakie popełniłeś. Dodaj okres zatarcia do daty kiedy dostałeś grzywnę i wyjdzie Ci dzień, w którym zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego na Twoje nazwisko wyjdzie "Niekarany".
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Praca w Wojsku Polskim