Witam!
Chciałem zadać kilka pytań odnośnie pracy i nauki w WP:
1)z tytułem licencjata starać się do Szkoły Oficerskiej czy Podoficerskiej? Mam 29 lat, język angielski mam komunikatywny (pracowałem kilka lata w UK), zawsze byłem wysportowany - jakie są szanse, przeszkody etc.?
2)powiedzmy zgłaszając chęć służby w WP w WKU jak przedstawić swoją wizję rozwoju będąc już w służbie - mam na myśli chciałbym skończyć mgr choćby na kierunku wojskowym i podnosić swoje kwalifikacje w zależności od przydziału do konkretnej jednostki? Mam licencjata z finansów i jak to pociągnąć dalej np. w wojsku?
3)zatem czy zgłosić się do WKU i potem NSR - czy uderzyć do odpowiednich uczelni np. Akademii Marynarki Wojennej, Wyższych Szkół Oficerskich czy Podoficerskich na studia II stopnia, a potem praca w wojsku po ukończeniu? Co roku zauważyłem, że jest różnie z uczelniami wojskowymi.
4)a może startując z cywila do NSR zostać szeregowym zawodowym (nie byłem w wojsku) i potem starać się u przełożonego o możliwość podnoszenia kwalifikacji i wykształcenia? Nie mam pojęcia od czego zacząć...
Proszę o podpowiedź jaki mam wybór w mojej sytuacji mając na uwadze, że chciałbym dalej studiować, choćby tego mgr ukończyć i pracować, podnosić swoje kwalifikacje w WP.
Pozdrawiam - Paweł