Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Szkoly Po Gimnazjum

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Szkoly Po Gimnazjum

Postprzez amadeusz.ak47 sobota, 30 lipca 2011, 19:13

Witam od zawsze marzylem o karierze w wojsku , dlatego tez chcialbym zapytac gdzie isc po gimnazjum?
Mianowice interesowalyby mnie wyjazdy typu Afganistan i zwiazane z nim wojsko ladowe , ciekawia mnie tez takie sily jak "GROM" czy "Boa"
Interesuja mnie tez samoloty , najlepsze byly by mysliwce, wiec pozniej moze wyzsza szkola oficerska sil powietrznych?
Wiec co polecacie po gimnazjum moze klasa wojskowa?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
amadeusz.ak47
Szeregowy
Szeregowy

Re: Szkoly Po Gimnazjum

Postprzez www.wojskowe.info sobota, 13 sierpnia 2011, 07:08

Jeśli interesuje Cię lotnictwo to idź na jakiś techniczny kierunek z nim związany.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Re: Szkoly Po Gimnazjum

Postprzez wolek sobota, 13 sierpnia 2011, 12:18

Niedawno byłem w podobnej sytuacji do twojej i chciałem iść do jakiegoś liceum mundurowego. Ale po rozmowach z uczniami takich szkół uznałem że to nie ma sensu. Rzeczywistość w takich szkołach jest zupełnie inna od tego co można przeczytać o nich w internecie, dlatego teraz będę szedł do normalnego liceum ale wstąpię do jednostki strzeleckiej i tobie też polecam takie rozwiązanie. Oczywiście jeżeli chcesz swoja przyszłość wiązać z wojskami lądowymi. Jeżeli chcesz iść do lotnictwa to warto rozważyć Dęblin ale strasznie trudno tam się dostać. Jeżeli wybierzesz taką drogę jak ja to może się okazać że jak będziesz w jednostce strzeleckiej i zasmakujesz namiastki tego co jest w wojsku to uznasz że to nie jest dla ciebie. Z tego co wiem to strasznie ich tam jada na poligonach i na selekcji.
wolek
Szeregowy
Szeregowy

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku