Trzy miesiące temu ukończyłem magisterskie studia na kierunku ekonomia ze specjalnością Transport i Logistyka.
Jestem zainteresowany podjęciem pracy w WP, nie wiem jednak gdzie (z moim ukończonym kierunkiem studiów) mógłbym się udać - którą ze szkół oficerskich się zainteresować - i która byłaby zainteresowana mną
Mam na myśli studium oficerskie - za bardzo nie mogłem też znaleźć informacji, czym różni się studium 12-, 8,5- i 3-miesięczne...
Na stronie wrocławskiej WSO znalazłem informacje dot. ukończonych kierunków studiów, niestety nie ma tam wymienionej ekonomii czy czegokolwiek pasującego pod TiL.
"W procesie rekrutacyjnym jest wymagana lub akceptowana zgodność ukończonego kierunku studiów z wybranym przez kandydata korpusem osobowym."
Wydaje mi się, że ani studia oficerskie (l. mn. od 'studium' - chyba
Co prawda na stronie Warszawskiej Akademii Technicznej znalazłem wzmiankę nt. studiów związanych z logistyką... jednakże Wydział Mechaniczny nie wydaje mi się być miejscem, gdzie dałbym sobie radę z moim brakiem jakiegokolwiek wykształcenia związanego z mechaniką i podobnymi.
Czy w takim wypadku (po ekonomii i TiLu) lepiej zapomnieć o Wojsku czy mimo wszystko zwrócić się o pomoc do WKU?
Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek formę pomocy.
Pozdrawiam,
Przemek