Uczęszczam do liceum ogólnokształcącego. Wiem że mam jeszcze czas ale chciałbym sprecyzować w pewnym stopniu plany na przyszłość. Zastanawiam się nad studiowaniem na PW lub WAT'cie. I mam tu kilka pytań dotyczących studiów oficerskich na WAT'cie:
1. czy opłaca się studiowanie informatyki i zostanie zawodowym żołnierzem?
2. co należy do obowiązków informatyka w wojsku (programuje, zajmuje się siecią, sprawdza radary czy jak?)
3. jak przebiega kariera informatyka w wojsku (jakie ma zarobki na poczatku, czy ma szanse na awans, biega po poligonie i sie strzela itp)
4. czy opłaca się studiowanie logistyki i zostanie zawodowym żołnierzem?
5. co należy do obowiązków logistyka w wojsku (odpowiada za transport, organizuje zapasy w magazynie czy jak?)
6. jak przebiega kariera logistyka w wojsku (jakie ma zarobki na poczatku, czy ma szanse na awans, biega po poligonie i sie strzela itp)
7. ile godzin pracuje sie w wojsku (8 czy ileś godzien dziennie i wraca sie do domu i dzieci a nastepnego dnia idzie sie z powrotem do pracy czy przebywa sie caly czas w jednosce lub bazie?)
8. jak wyglada sprawa przydzielania do jednostki (stacjonuje sie tam gdzie sie chce czy wysylaja ci na drugi koniec polski i nie masz nic do powiedzenia)
9. czy latwo podpisac kontrakt po zakonczeniu studiów? czy bede wtedy bezrobotny?
Sporo pytań ale wydaje mi się że napisałem to w miarę rzeczowo :p Proszę o udzielenie sprawdzonych odpowiedzi a nie tylko domysłów. Z góry dziękuję =]