Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Wojsko a karalność

Informacje o procedurach przyjęcia do Wojska Polskiego

Wojsko a karalność

Postprzez pawelmax środa, 2 listopada 2011, 11:06

Witam,

przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania odnośnie słuzby w Polskiej Armii. Mianowicie jestem studentem, w styczniu mam obrone pracy inzynierskiej w kierunku informatyka i chce w tym roku spróbowac dostać się do Wojska. ale niestety podstawowym moim problemem jest to iz miałem wypadek drogowy (wypadek nieumyślny i jest to zaznaczone w wyroku) i zostałem skazany na rok w zawieszeniu na 3 lata. wyrok zapadl w marcu 2009, w marcu 2012 mija zawieszenie i jest pół roku zatarcie. i tutaj moje pytanie: aby złożyć podanie musze nie mieć wpisów w Krajowym Rejestrze Skazanych że jestem osobą niekaraną, niestety gdy wezmę ten dokument do maja 2012 będę dalej karanym choć juz bez wyroku na sobie, ale we wrześniu gdybym został dopuszczony do egzaminów sprawnościowych i gdybym sie dostał, przed podjęciem szkolenia byłbym juz człowiekiem bez poszlakowanej opinii. i pytanie czy coś takiego może sie udać? czy komendanci szkół zechcą być przychylni? (chce złożyc papiery do wroclawia i do dęblina)

Wielkie dzięki za odpowiedź,

pozdrawiam

Paweł M
pawelmax
Szeregowy
Szeregowy

Re: Wojsko a karalność

Postprzez www.wojskowe.info czwartek, 3 listopada 2011, 18:20

Info na temat karalności są nie tylko na forum, ale także na naszej stronie www.wojskowe.info/. Szczegóły znajdziesz w słowniczku pod pojęciem "niekarany".
Na wniosek karanego sąd może skrócić okres zatarcia. Niestety dokumenty kompletuje się wcześniej niż są prowadzone egzaminy. Komplet właściwych dokumentów to wstępna weryfikacja. Twoje dokumenty nie będą brane pod uwagę gdy w KRK będzie "niekarany".
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Praca w Wojsku Polskim