Witam was!
Mam 21 lat, ukończyłem 2 lata temu liceum ogólnokształcące, matura zdana, prawo kat B, C, za miesiąc będę na III roku studii w wyższej szkole bezpieczeństwa ( szkoła prywatna, tryb zaoczny). Od dawna chciałem wstąpić do wojska, lecz teraz dopiero mam ku temu okazje. Nie odbyłem zetki, ze względu iż nasz rocznik nie był już obowiązkowy. Mam takie pytanie, planuje teraz na dniach zgłosić się na WKU do Krk, czy mógłby mi ktoś z was wytłumaczyć dokładnie na jakiej zasadzie teraz obowiązuje nabór. Z tego co wyczytałem tutaj na forum, najpierw muszę zgłosić się do WKU, po rozpatrzeniu pozytywnie mojej prośby zostanę skierowany na 4mieesięczne szkolenie? w jakiej jednostce te szkolenia się odbywają, w wybranej przeze mnie czy tam gdzie są zapotrzebowania? i co później po tym szkoleniu? załóżmy ze udało by się je pozytywnie zakończyć, to jaka jest szansa żeby dostać stały etat w wojsku zawodowym a nie służyć w NSR? Chyba że są jakieś inne rozwiązania? Proszę o udzielenie szczegółowych informacji, gdyż jest to b.ważne dla mnie.
pozdrawiam, z góry wielkie dzięki!!