Web Designer

Wojsko Polskie - forum wojskowe

Wykształcenie czy pasja i zaangażowanie?

Na co pozwala Twoje wykształcenie? Do jakiej szkoły pójść, by pracować w wojsku?

Wykształcenie czy pasja i zaangażowanie?

Postprzez ochotnik95 wtorek, 20 września 2011, 18:45

Witam. Mam 16 lat uczęszczam do szkoły w Marcinowicach do 3 klasy gimnazjum z góry chciałbym wnieść że jeden rok musiałem powtarzać (ciężka sprawa rodzinna). Moje pytanie dotyczy tego czy Panowie którzy rekrutują szeregowych bardziej zwracają uwagę na wykształcenie czy na to że dany ochotnik wie co to poświęcenie, zaangażowanie, wysiłek fizyczny i powołanie. Chodzi mi o to czy bardziej się liczy wykształcenie czy patrzy się na podejście danego delikwenta do sprawy (pracy w wojsku) Od wielu lat chcę zostać żołnierzem nie z powodu że w życiu mi coś nie poszło zgodnie z planem, tylko dla tego że CHCĘ być wojskowym i jestem gotowy poświęcić wszystko co dla mnie ma jakąkolwiek wartość. Nie interesują mnie wysokie czy niskie zarobki. Wystarczy że będą pieniądze na opłaty mieszkania i wyżywienie. Reszta mnie nie interesuje. Pozdrawiam przede wszystkim ludzi myślących podobnie jak ja i czekam na szybką odpowiedź. Dziękuję.
ochotnik95
Kapral
Kapral

Re: Wykształcenie czy pasja i zaangażowanie?

Postprzez www.wojskowe.info niedziela, 25 września 2011, 20:11

Najprościej mówiąc to musisz spełnić wszystkie wymagania ustawowe co do: wykształcenia, wieku, niekaralności, uregulowanej służby wojskowej, obywatelstwa itd. Bez tego nic się nie da zrobić. Następnie w grę wchodzą kwalifikacje dodatkowe, które posiadasz np: kategorie prawa jazdy, uprawnienia specjalistyczne np spawalnicze, nurka, przewozu materiałów niebezpiecznych, przewozu osób, ratownicze i wiele innych. A najważniejsze są te, które odpowiadają stanowisku na jakie startujesz.
www.wojskowe.info
Marszałek
Marszałek

Powrót do Wykształcenie a praca w wojsku